Ρεαλιστικός στόχος πλέον της εθνικής βόλεϊ η εξάδα

Ρεαλιστικός στόχος πλέον της εθνικής βόλεϊ η εξάδα

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ήττα από τη Γαλλία ελαχιστοποίησε τις ελπίδες των παικτών της Εθνικής Ελλάδος του βόλεϊ για πρόκριση στην τετράδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Τουρκία. Οι διεθνείς μας αγωνίστηκαν με πάθος αλλά οι «τρικολόρ», που είχαν και τη βοήθεια της διαιτησίας, επικράτησαν με 1-3 (18-25, 32-30, 18-25, 23-25). Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντιμετωπίζει σήμερα (20.00) τη βαθμολογικά αδιάφορη Πολωνία, η οποία έχει ήδη προκριθεί και χρειάζεται τη νίκη για να ελπίζει στην κατάληψη, τουλάχιστον, της τρίτης θέσης, που θα του δώσει το «εισιτήριο» για απευθείας πρόκριση στην τελική φάση της επόμενης διοργάνωσης.

Η καλή άμυνα, ο εκπληκτικός Σαμικά, ο οποίος τη νέα αγωνιστική θα παίζει στον Παναθηναϊκό, και ο Ρουζιέ ήταν οι κύριοι παράγοντες για τη νίκη των Γάλλων. Από την άλλη πλευρά, οι Ελληνες διαμαρτύρονται για τις αποφάσεις των διαιτητών που, ιδιαίτερα στο 4ο σετ, και ενώ η Εθνική προηγούνταν με 5-2 με δύο λάθος αποφάσεις έβαλαν στον αγώνα τους «τρικολόρ» (6-5). Σε αυτό το καθοριστικό σετ, χάρη στους Τζούριτς και Μπάεφ, η Ελλάδα προηγούνταν (19-16, 21-19) αλλά ένα μπλοκ που δέχτηκε ο Λάππας και οι σερί πόντοι του Ρουζιέ βοήθησαν τη Γαλλία να ισοφαρίσει και παρά τις προσπάθειες του Μπάεφ οι Ρουζιέ και Κίφερ τελείωσαν το σετ με 25-23. «Είμαστε ευχαριστημένοι. Παίξαμε πολύ καλά και το παιχνίδι χάθηκε στις λεπτομέρειες», δήλωσε ο προπονητής, Δημήτρης Καζάζης, ενώ ο Γάλλος Γκιγιόμ Σανικά τόνισε: «Δύσκολο το παιχνίδι, γιατί η Ελλάδα έπαιξε πολύ καλά».

Η Πολωνία νίκησε τη Σλοβακία με 3-2 και μπήκε στους «4» ενώ η Γερμανία επικράτησε της Ισπανίας με 3-1. Βαθμολογία: Πολωνία 8, Γαλλία 7, Γερμανία 6, Ελλάς 6, Ισπανία 5, Σλοβακία 4. Για τον 6ο όμιλο προκρίθηκε η Βουλγαρία (3-1 την Ολλανδία) και η Ρωσία (3-0 την Ιταλία) ενώ η Σερβία συνέτριψε τη Φινλανδία με 3-0.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή