Ανατροπή με Γιούρκα στο… παρά πέντε

Ανατροπή με Γιούρκα στο… παρά πέντε

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις των προηγούμενων ημερών, ο Παναθηναϊκός πέρασε από τη… χαραμάδα της μεταγραφικής περιόδου τον Γιούρκα Σεϊταρίδη και τον έφερε πίσω στην Παιανία, πέντε χρόνια από τότε που τον παραχώρησε στην Πόρτο και ελάχιστη ώρα πριν κλείσει η προθεσμία για να υπογράψουν σε ελληνική ομάδα οι ελεύθεροι παίκτες. Η μεταγραφή ανακοινώθηκε στις 6 το απόγευμα (η προθεσμία έληγε στις 3 μ. μ.) και είναι διάρκειας τεσσάρων ετών. Πιο πριν, ο Σεϊταρίδης πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και είχε συνάντηση με τον Νικόλα Πατέρα, αφού νωρίτερα η συμφωνία είχε κοπεί στα μέτρα της ομάδας, πολύ μακριά από το σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ που είχε ζητήσει τον Μάρτιο ο Γιούρκας, στην πρώτη επαφή.

Ολο αυτό το διάστημα δεν βρήκε καμία αξιόλογη πρόταση από το εξωτερικό και αποδέχθηκε έτσι τους όρους του Παναθηναϊκού για συμβόλαιο με μικρές πάγιες αμοιβές και πλούσια μπόνους στις επιτυχίες της ομάδας. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, οι φετινές απολαβές του δεν θα ξεπερνούν τις 700 χιλ. ευρώ. Ο λόγος που δεν έκλεισε νωρίτερα η μεταγραφή ήταν για να δεχθεί ο παίκτης τους όρους της ΠΑΕ και όχι η ΠΑΕ τους όρους του παίκτη. Ο Σεϊταρίδης δεν θα έχει μέχρι τον Ιανουάριο δικαίωμα συμμετοχής στο Γιουρόπα Λιγκ. Σήμερα ξεκινάει προπονήσεις και εκτιμάται ότι μέσα με τέλη Οκτωβρίου θα είναι έτοιμος. Εχει να αγωνιστεί περισσότερο από έξι μήνες και θα χρειαστεί αρκετό χρόνο, παρ’ ότι ξέρει τα… κατατόπια. Την ώρα που έληγε η προθεσμία για τους ελεύθερους παίκτες, ο Γιάννης Γκούμας ανακοίνωνε την απόφασή του να κρεμάσει τα παπούτσια του. «Παρά τις προτάσεις που είχα, έπειτα από ώριμη σκέψη αποφάσισα να σταματήσω την καριέρα μου στην ομάδα που αναδείχθηκα, λάτρεψα και λατρεύω. Ετσι γίνεται και το όνειρό μου πραγματικότητα και ολοκληρώνω την καριέρα μου στον Παναθηναϊκό, για τον οποίο έδωσα τα πάντα. Πέρασα ωραίες και άσχημες στιγμές, αλλά το κυριότερο είναι ότι είχα την τύχη και την τιμή να παίξω τόσα χρόνια στον κορυφαίο σύλλογο της Ελλάδας και να διατελέσω αρχηγός του, που είναι ύψιστη τιμή για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή», δήλωσε ο Γκούμας, ευχαριστώντας τους πάντες.

Η χθεσινή μέρα είχε και νέο χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων για το γηπεδικό. Αρχικά ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι απέστειλε στο ΥΠΕΧΩΔΕ όλα τα νόμιμα έγγραφα που προφορικά ζητήθηκαν σχετικά με την οικοδομική άδεια, εν συνεχεία ο Βαγγέλης Σαμαράς, εντεταλμένος σύμβουλος της ΠΑΕ, αξίωσε με ανακοίνωσή του «την απαρέγκλιτη εφαρμογή των νόμων, ένα τέλος στα προσκόμματα, στις προφάσεις και στις δικαιολογίες, όπως και την τήρηση των δημοσίων δεσμεύσεων εντός 48 ωρών», με τον γ. γ. του ΥΠΕΧΩΔΕ, Βαγγέλη Μπαλτά, να επαναλαμβάνει πως η άδεια θα εκδοθεί αμέσως μόλις έλθουν τα έγγραφα, αντικρούοντας όμως τους ισχυρισμούς ότι ο νόμος προβλέπει 1.700 και όχι 2.700 θέσεις πάρκινγκ, όπως και τις κατηγορίες «για προσκόμματα, προφάσεις, δικαιολογίες και καθυστερήσεις». Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο Χρήστος Παπουτσής ζήτησε «να σταματήσει επιτέλους ο συνεχιζόμενος εμπαιγμός των πολιτών της Αθήνας και των φιλάθλων του Παναθηναϊκού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή