Η Θεσσαλονίκη σε ρυθμούς Μπολτ

Η Θεσσαλονίκη σε ρυθμούς Μπολτ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ρυθμούς… Ουσέιν Μπολτ κινείται από χθες η Θεσσαλονίκη. Ο Τζαμαϊκανός πρωταθλητής βρίσκεται από χθες στη «νύφη του Θερμαϊκού» προκειμένου να πάρει μέρος στον τελικό των γκραν πρι στίβου, ο οποίος θα αρχίσει αύριο στο Καυταντζόγλειο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή. Οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη «βολίδα» να αγωνίζεται στα 200 μ. (13/9).

Υποδοχή που αρμόζει σε σούπερ σταρ επιφύλαξαν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης στον Ουσέιν Μπολτ. Κι αυτός υποσχέθηκε να δώσει τον καλύτερό του εαυτό. «Ξέρω ότι έχω πολλούς οπαδούς στην πόλη. Το 19.19 που έκανα στο Βερολίνο ήταν ένα θαύμα. Η μόνη υπόσχεση που μπορώ να δώσω είναι πως θα κάνω ό, τι καλύτερο μπορώ. Του χρόνου θεωρώ ότι, εκτός από τους αγώνες δρόμου ταχύτητας, θα πηδήξω και μήκος», δήλωσε. Φυσικά, μια καλή επίδοση θα αυξήσει κι άλλο τα έσοδά του καθώς η IAAF άνοιξε τα… ταμεία της και θα μοιράσει, συνολικά, 3.000.020 δολάρια. Ο νικητής κάθε αγωνίσματος θα εισπράξει 30.000 δολάρια ενώ όποιος σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ θα πάρει 100.000 δολάρια. Θα αγωνιστούν κάποιοι από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου όπως οι Σάνια Ρίτσαρντς (ΗΠΑ, 1η στον κόσμο στα 400 μ.), Κενενίσα Μπέκελε (Αιθιοπία, 3.000, 5.000 μ.), Τάισον Γκέι (ΗΠΑ, 1ος στον κόσμο σε 100 και 200 μ. το 2007), Μπλάνκα Βλάσιτς (Κροατία, 2η στο Πεκίνο στο ύψος), Γελένα Ισινμπάγεβα (Ρωσία, ολυμπιονίκης στο επί κοντώ) κ. ά. Χθες, ο Ουσέιν Μπολτ είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τη Θεσσαλονίκη. Υπέγραψε εκατοντάδες αυτόγραφα σε κατάστημα αθλητικής εταιρείας, που ήταν γεμάτο με σημαίες της Τζαμάικας, περπάτησε στην Τσιμισκή και γεύτηκε τοπικά εδέσματα. Σήμερα ο πρωταθλητής θα επισκεφθεί το 5ο Γυμνάσιο της πόλης, όπου θα τον υποδεχτούν 850 παιδιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή