ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

FRANCE FΟΟΤΒΑLL

Το δέντρο που κρύβει το δάσος

Η Εθνική Γαλλίας μπορεί να απέδωσε όμορφο ποδόσφαιρο κόντρα στη Ρουμανία και να έδειξε ικανότητα επιβίωσης κάτω από δύσκολες συνθήκες στον αγώνα με τη Σερβία, όμως η πραγματικότητα των αριθμών λέει τα πράγματα διαφορετικά. Οι «μπλε» δεν πήραν παρά μόνο δύο βαθμούς σε δύο αγώνες και συνολικά 15 από οκτώ αγώνες στον όμιλο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου – μια καθ’ όλα απογοητευτική συγκομιδή. Ακόμη χειρότερα, δεν σημειώσαμε ούτε μία νίκη με διαφορά πάνω από το ένα γκολ: ούτε καν τα Νησιά Φερόε και τη Λιθουανία, που τους κερδίσαμε μόνο με σκορ 1-0. Τώρα πλέον ο κίνδυνος των μπαράζ είναι μπροστά μας. Δεν έχουμε λοιπόν πια το δικαίωμα στο λάθος. Κι όμως υποτίθεται ότι έχουμε μια ομάδα γεμάτη ταλέντο και ποιότητα, με άσους όπως ο Ανρί, ο Γκουρκίφ, ο Ριμπερί και ο Ανελκά. Υποτίθεται επίσης ότι είχαμε μια ιδιαιτέρως ευνοϊκή κλήρωση στον όμιλο αυτόν, που θα τον κερδίζαμε άνετα…

ΤΗΕ SUΝ

Και τώρα το Κύπελλο

Το πρώτο στάδιο ολοκληρώθηκε και κανείς δεν μπορεί να πει ότι είναι υπερβολικές οι ελπίδες όλων μας για την κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου από την Εθνική Αγγλίας. Γιατί στο κάτω κάτω να μην τονίσουμε την αξία της καλύτερης Εθνικής που είχαμε από το 1970 και μετά; Το 5-1 επί της Κροατίας και η κατοχύρωση της πρόκρισης στα τελικά της Νότιας Αφρικής δίνουν τεράστια ώθηση σε όλη τη χώρα. Εχουμε μια ομάδα που κανείς δεν μπορεί να βρει καλύτερη. Λέγονται πολλά για την Ισπανία, αλλά δεν έχουν καλύτερους αμυντικούς από τον Τέρι και τον Φέρντιναντ. Αυτή η Αγγλία, με τον Φάμπιο Καπέλο στο τιμόνι, είναι πολύ καλύτερη και πολύ πιο ισορροπημένη κι έμπειρη από την ομάδα που μας εκπροσώπησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 στη Γερμανία. Εχει σπουδαίο χαρακτήρα και πολλούς παίκτες που έχουν κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Εχει ηγέτες όπως ο Τέρι, αλλά και ταχύτητα και ενέργεια με τους Θίο Γουόλκοτ, Ααρον Λένον και Ζερμέιν Ντεφόου. Ακόμη κι ο Εμίλ Χέσκι είναι ανανεωμένος.

SΡΟRΤ ΕΧΡRΕSS

Χρειάζεται πείρα

Ο προπονητής της εθνικής μπάσκετ της Ρωσίας, Ντέιβιντ Μπλατ, ομολόγησε μετά και την ήττα με τη Γαλλία ότι η ομάδα του έχει σοβαρό έλλειμμα πείρας, που δεν την αφήνει να είναι αρκετά ανταγωνιστική ακόμη: «Χρειαζόμαστε να μάθουμε, να μάθουμε και ακόμη μια φορά να μάθουμε. Αυτό αφορά στα πάντα: από την ευστοχία στις ελεύθερες βολές έως το σκοράρισμα πόντων σε κρίσιμα σημεία κάθε αγώνα, όταν το αποτέλεσμα του αγώνα είναι στα χέρια σου». Ο κ. Μπλατ είχε και μια καλή κουβέντα για τον Μόζγκοφ: «Ο Τιμοφέι έκανε καλό παιχνίδι με τη Γαλλία, ενώ σε άλλα ματς έβγαινε αμέσως με πέντε φάουλ μέσα σε λίγα λεπτά αγώνα. Αντιμετώπισε παίκτες από το ΝΒΑ και έκανε σκληρή δουλειά μέσα στο παιχνίδι, δείχνοντας ότι οι προπονητές μπορούν να τον εμπιστεύονται», πρόσθεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή