Πίσω από τις Κάμερες

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυσφορία για τον Οτο

Εντονη δυσφορία με αποδέκτη τον Οτο Ρεχάγκελ υπάρχει στη διοίκηση της ΕΠΟ. Αφορμή είναι τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα με την Ελβετία και τη Μολδαβία και το φάσμα του αποκλεισμού από το Μουντιάλ του 2010. Τι χρεώνουν οι παράγοντες της ομοσπονδίας στον Γερμανό προπονητή; α) Κακές επιλογές ποδοσφαιριστών και κυρίως τη μόνιμη χρησιμοποίηση του Χαριστέα και τον αποκλεισμό του Παπασταθόπουλου, που έμεινε στην εξέδρα του γηπέδου του Κισινάου, και β) κακό κοουτσάρισμα στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Μολδαβία που, ενώ φαινόταν ότι το «εύθραυστο» 1-0 δεν μπορεί να διατηρηθεί, δεν μπόρεσε να το κρατήσει. Πλέον, το θέμα της τεχνικής ηγεσίας συζητείται, αφού όπως ειπώθηκε στις εξέδρες του «Ζίμπρου Στάντιουμ», «ο Οτο έχει κουράσει»… Μπλου.

Πεσμένη ψυχολογία

Αρνητικό έως… φοβικό είναι το κλίμα που επικρατεί σε όλους τους τομείς της εθνικής ομάδας. Ο τιμ μάνατζερ Τάκης Φύσσας, στις δηλώσεις που έκανε μετά τη λήξη του αγώνα με τη Μολδαβία, δημοσιοποίησε και δικές του πικρίες, δεν νιώθει τον ρόλο του στην ομάδα τόσο ισχυρό όσο θα ήθελε, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η «παλαιά φρουρά» σταδιακά αποστρατεύεται. Επιπροσθέτως, τυχόν αποκλεισμός από το Μουντιάλ θα αποτελέσει ένα ισχυρό οικονομικό χτύπημα για την ΕΠΟ. Ενόψει του «τελικού» με τη Λεττονία, πέρα από την πεσμένη ψυχολογία, θα υπάρχουν απουσίες στην άμυνα όπως του Κυργιάκου και του Α. Παπαδόπουλου, ενώ στην ομοσπονδία φοβούνται πως η απόφαση για επιστροφή στο ΟΑΚΑ μπορεί να αποτελέσει μπούμερανγκ αφού λόγω των άσχημων αποτελεσμάτων και του μειωμένου ενδιαφέροντος η προσέλευση του κόσμου πιθανόν να είναι μειωμένη. Ηδη υπάρχουν σκέψεις για το Παγκρήτιο…πλου.

Συγκυρίες…

Η ζωή, πάντως, είναι περίεργη μερικές φορές. Την ίδια μέρα που επέστρεψε στον Παναθηναϊκό ο Σεϊταρίδης, ο οποίος τη χρονιά που μεταγράφηκε στην Πόρτο τον πήγε στα δικαστήρια για κάποιες διαφορές στο νοίκι του σπιτιού του, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το ποδόσφαιρο ο Γιάννης Γκούμας, απαρνούμενος μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να μη φορέσει τη φανέλα άλλης ομάδας. Ο μόσχος ο σιτευτός, όμως, για τον άσωτο υιό σφάχθηκε και όχι για τον «πιστό στρατιώτη» … Χρ. Κ.

Μια… Φεράρι στον ΠΑΟ

Μπορεί να μην πήρε Χάμερ για την άμυνά του ο Παναθηναϊκός, πήρε όμως… Φεράρι. Ακόμα κι αν δεν βγει «λίρα εκατό» ο Γιούρκας μέσα στο γήπεδο, η Φεράρι του θα περνάει τις πύλες της Παιανίας. Χρ. Κ.

Διευκρινίσεις Καζλάουσκας

Ο Γιόνας Καζλάουσκας είναι μετρημένος και «κουμπωμένος» στις δηλώσεις του, παρά τη θετικότατη αρχή που έκανε η εθνική ομάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πολωνίας. Ο Λιθουανός παραδέχεται ότι ακόμα μαθαίνει από τη διαμορφωμένη νοοτροπία που είχε η εθνική ομάδα, εκτός του γηπέδου, για τις φιλικές σχέσεις των διεθνών παικτών, για την αλληλεγγύη τους και την ιεραρχία που υπάρχει. Γι’ αυτόν το λόγο και για τη δήλωσή του μετά το τουρνουά «Ακρόπολις» πως «η Εθνική δεν έχει ηγέτες και χημεία», βρήκε την ευκαιρία στο Πόζναν να τη διευκρινίσει. «Ισως να μη κατάλαβαν κάποιοι ότι εκείνη την ώρα μιλούσα με αρκετή δόση χιούμορ, ενδεχομένως να έκανα και εγώ λάθος στη συνολική διατύπωση. Η αλήθεια είναι ότι μία μέρα μετά, μίλησα με όλα τα παιδιά και όποια ερωτήματα υπήρχαν απαντήθηκαν». Γ. Β.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή