«Κλίμα» στο Καραϊσκάκη, Δώνης ξανά στον κάμπο

«Κλίμα» στο Καραϊσκάκη, Δώνης ξανά στον κάμπο

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε «Αλκαζάρ», «Κλεάνθης Βικελίδης» και «Καραϊσκάκη» ανοίγει σήμερα η αυλαία της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Η Λάρισα υποδέχεται τον Ατρόμητο (ώρα έναρξης 16.45) και θα αναζητήσει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Και η ομάδα του Περιστερίου στην επιστροφή της στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία δεν έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα, αφού γνώρισε δύο ήττες. Βεβαίως, το πρόγραμμα του Ατρόμητου δεν ήταν και εύκολο, αφού έπαιξε με Αρη εκτός και με ΑΕΚ εντός, χάνοντας και στα δύο παιχνίδια με το ίδιο σκορ (1-0). Αναμφίβολα, το πρόσωπο του σημερινού αγώνα στο «Αλκαζάρ» θα είναι ο Γιώργος Δώνης, οι οποίος επιστρέφει για πρώτη φορά στη Θεσσαλία ως αντίπαλος. «Προσωπικά νιώθω καλά που επιστρέφω σε αυτό το γήπεδο και νομίζω ότι όλοι γράφουμε την ιστορία μας. Και την ιστορία την γράφει το παρελθόν», υποστηρίζει ο πρώην τεχνικός της Λάρισας και νυν του Ατρόμητου.

Στις 19.00 ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο Καραϊσκάκη την Καβάλα, σε έναν αγώνα όπου η νίκη είναι μονόδρομος για την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια. Αφ’ ενός για να βελτιωθεί το κλίμα μετά τη συντριβή, έστω και σε φιλικό παιχνίδι, από τον Εργοτέλη. Αφ’ ετέρου, για να μπει με το δεξί στην αφετηρία ενός πολύ δύσκολου προγράμματος με αγώνες κάθε τρεις – τέσσερις ημέρες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εως τις 29 του μηνός, ο Ολυμπιακός θα παίξει κατά σειρά με Καβάλα, Αλκμααρ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Πανιώνιο και Αρσεναλ. Την ίδια ώρα, ο Αρης θα παίζει στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι γηπεδούχοι θα ψάξουν τη δεύτερή τους νίκη (έχουν και μία ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο), με τον φιλόδοξο φέτος ΠΑΣ (που έχει επίσης 4 βαθμούς) να δείχνει ικανός να δημιουργήσει προβλήματα σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Την Κυριακή θα ολοκληρωθεί η 3η αγωνιστική, με τη διεξαγωγή των υπόλοιπων πέντε αγώνων. Κατά χρονική σειρά θα παίξουν αρχικώς στις 16.45 ο Αστέρας Τρίπολης με τον ΠΑΟΚ. Αυτό θα είναι το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι της ομάδας του Σάντος, αφού αναβλήθηκε -λόγω των πυρκαγιών- ο αγώνας της 1ης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Στις 16.45 θα γίνει η σέντρα και στο παιχνίδι του Ηρακλείου, ανάμεσα στον Εργοτέλη και την Ξάνθη. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα διαχειριστούν οι γηπεδούχοι την εντυπωσιακή νίκη της περασμένης Κυριακής επί του Ολυμπιακού. Μπορεί να ήταν σε φιλικό αγώνα, αλλά ο Νίκος Καραγεωργίου προσπαθεί όλες αυτές τις ημέρες να κρατήσει προσγειωμένους τους παίκτες του στη γη, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος αποπροσανατολισμού από τον θρίαμβο με 5-0 επί των «ερυθρολεύκων».

Στις 19.00 η μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος που έχει πετύχει το δύο στα δύο, ο Παναθηναϊκός (με την υποσημείωση πως δεν έχουν γίνει οι αγώνες Πανιωνίου – ΠΑΟΚ και ΑΕΚ – Ολυμπιακού), δοκιμάζεται στην Κομοτηνή από τον Πανθρακικό. Πέρυσι, οι Ακρίτες εντυπωσίασαν με τις εμφανίσεις τους στην πρώτη τους παρουσία στη Σούπερ Λίγκα. Στο νέο πρωτάθλημα, ωστόσο, μετρούν δύο ήττες. Η τρίτη ομάδα (μετά τον Ατρόμητο και τον Πανθρακικό) που είναι χωρίς βαθμό, ο Λεβαδειακός, θα παίξει (επίσης στις 19.00) με τον Πανιώνιο. Το πρόγραμμα θα κλείσει στις 21.15 με τον αγώνα του Ολυμπιακού Σταδίου, ανάμεσα στην ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς και στον αναγεννημένο φέτος Ηρακλή.

Σε ό, τι αφορά τους αντιπάλους των ελληνικών ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης, η μεν Αλκμααρ, που είναι πρώτη στην Ολλανδία μετά πέντε αγωνιστικές, παίζει εκτός με την Ντεν Χάαγκ, η 16η του αγγλικού πρωταθλήματος Εβερτον αγωνίζεται στην έδρα της Φούλαμ και η Γκαλατασαράι έχει εντός έδρας ντέρμπι με την Μπεσίκτας. Επίσης, η Αρσεναλ δοκιμάζεται στο «Σίτι Οφ Μάντσεστερ» από τη Μάντσεστερ Σίτι. Στη Γερμανία ξεχωρίζει το ντέρμπι Ντόρτμουντ – Μπάγερν Μονάχου και στο Καμπιονάτο η δοκιμασία της Γιουβέντους στο «Ολύμπικο» από τη Λάτσιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή