Πισω απο τις καμερες

3' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατάμεστο το στάδιο για τον πιο γρήγορο άνθρωπο του κόσμου

Ο Ουσέιν Μπολτ είπε κατά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη ότι θέλει να αποζημιώσει τους θαυμαστές του στην Ελλάδα με την κούρσα που θα κάνει στο Καυταντζόγλειο το βράδυ της Κυριακής. Η απορία είναι απλή. Στην τελευταία κούρσα της χρονιάς ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ, ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο, θα προσφέρει θέαμα ή και ουσία; Θα τρέξει για να. τρέξει και να μη ρισκάρει τραυματισμό ή θα δώσει όντως ό,τι καλύτερο έχει ρίχνοντας με τον ιδανικότερο τρόπο την αυλαία στη φετινή χρονιά; Οι Θεσσαλονικείς πάντως θα το έχουν κατάμεστο το στάδιο, καθώς μέχρι χθες είχαν μείνει αδιάθετα περίπου 1.000 εισιτήρια! Γ. Σ.

Χρήματα στο ταμείο

Περίπου στα 155 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα είναι τα συνολικά έξοδα του Παναθηναϊκού στα δύο χρόνια της πολυμετοχικότητας. Τα 80 εκατ. δόθηκαν πέρσι ενώ φέτος αναμένεται να δοθούν περίπου 75 εκατ. ευρώ. Με τα 67 εκατ. που μπήκαν πέρσι στα ταμεία από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και τα περίπου 25 εκατ. ευρώ από το Τσάμπιονς Λιγκ, το ταμείο θα είναι «ίσα βάρκα, ίσα πανιά». Και έλλειμμα να προκύψει αν η φετινή χρονιά δεν πάει καλά εισπρακτικά, θα είναι μικρό και θα καλυφθεί σχετικά εύκολα. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει τα επόμενα δύο χρόνια αν τα έξοδα είναι τόσο πολλά χωρίς «ενέσεις» από το Τσάμπιονς Λιγκ. Η απάντηση είναι απλή: τόσοι… Αμπράμοβιτς έχουν μαζευτεί, γιατί να μη βάζουν το χέρι κάθε χρόνο στην τσέπη; Χρ. Κ.

Η γνώση πληρώνεται

Για να μη χάνουμε το μέτρο πάντως, αξίζουν τόσα πολλά λεφτά μόνο και μόνο για ένα πρωτάθλημα, αν υποθέσουμε ότι θα το πάρει φέτος ο Παναθηναϊκός; Αξίζουν άραγε τέτοιες επενδύσεις, έτσι και δεν φτιαχτεί μια ομάδα που πέρα από τις εγχώριες διοργανώσεις, να είναι σταθερά ανταγωνιστική και στο Τσάμπιονς Λιγκ; Η πρώτη αποτίμηση φέρνει κρυάδα. Τόσα πολλά εκατομμύρια ευρώ σε δυο χρόνια για να βγει τρίτος πέρσι ο Παναθηναϊκός και αποκλειστεί φέτος τόσο νωρίς από το Τσάμπιονς Λιγκ, σίγουρα δεν είναι επιτυχία. Κάθε αρχή και δύσκολη, όμως. Ολοι πληρώνουν για να μάθουν. Και οι Βαρδινογιάννηδες και οι Γιαννακόπουλοι και ο Κόκκαλης, πλήρωσαν πολλά στην αρχή και τίτλους πήραν αρκετά χρόνια αργότερα. Ομως έμαθαν ότι καλό το πολύ χρήμα, ακόμα καλύτερο όμως το «έξυπνο» χρήμα. Χρ. Κ.

Αυτοκριτική

Μπράβο στον Ηλία Δρυμώνα, που σε σχόλιό του στην «ΕΡΑ Σπορ» τόλμησε να πει τα πράγματα με το όνομά τους, αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο πολλοί δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν τα διάφορα αθλήματα. Εκανε, μάλιστα, ειδική αναφορά στην εθνική ομάδα βόλεϊ, η παρουσία της οποίας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ελάχιστα έχει προβληθεί. Η κριτική και η αυτοκριτική μπορεί τελικά να κάνουν καλό. Ν. Α. Κων.

Θα αντέξουν;

Οι περισσότερες ομάδες του φετινού Ευρωμπάσκετ παρουσιάζονται ένα σκαλί πιο κάτω σε σχέση με το επίπεδο που βρίσκονταν στις περασμένες διοργανώσεις. Αγνώριστη η Ισπανία, μετριότατη η Ρωσία, αποδυναμωμένη η Γερμανία, αδύναμη η Λιθουανία. Μέχρι στιγμής, τέσσερις είναι οι ομάδες που παρουσιάζουν ένα καλύτερο πρόσωπο. Η Ελλάδα, η Τουρκία, η Σλοβενία, η Σερβία και η Γαλλία. Απομένει μόνο να αντέξουν έως το τέλος, γιατί στις νοκ άουτ αναμετρήσεις φαίνεται το «μέταλλο» μιας ομάδας και όχι στη φάση των ομίλων. Σ. Δ.

Πιο πίσω το βόλεϊ

Η προκήρυξη των εκλογών ανέβαλε την έναρξη του πρωταθλήματος βόλεϊ της Α1 των ανδρών. Ετσι, η αγώνες θα ξεκινήσουν στις 10 Οκτωβρίου. Αυτό μπορεί να δυσκολεύει τους ανθρώπους της Λίγκας για τον προγραμματισμό αλλά δεν δυσαρεστεί τους προπονητές των ομάδων. Ο λόγος; Θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν περισσότερη προετοιμασία και να «δέσουν» καλύτερα. Σπυρ. Σπαν.

Γκρίνια για τις πόλεις

Η επιλογή των πόλεων για τη διεξαγωγή των ομίλων του 36ου Ευρωμπάσκετ από τους Πολωνούς διοργανωτές είναι ένα θέμα συζήτησης, αλλά και γκρίνιας. Κι αυτό γιατί πρώτη φορά, η τελική φάση για τις 8 πρώτες ομάδες, δεν θα γίνει σε πρωτεύουσα χώρας, όπως είναι η Βαρσοβία, αλλά το Κατόβιτσε. Επίσης, οι τέσσερις πρώτοι όμιλοι, φιλοξενήθηκαν σε μεγάλες πόλεις της Πολωνίας που διέθεταν καλά ξενοδοχεία, όπως το Πόζναν, το Βρότσλαβ και το Γκντανσκ, ενώ τώρα η φάση των 12 ομάδων σε δυο ομίλους των έξι, διεξάγεται σε δυο πόλεις που αναζητούνται στον… χάρτη, όπως είναι το Μπιντγκότζ και το Λοντζ. Μια εξήγηση δίνουν οι ίδιοι οι Πολωνοί, αλλά και οι αξιωματούχοι της FIBA Europe. Οτι στις δυο τελευταίες πόλεις, τα γήπεδα είναι μεγαλύτερα και έχουν τις προϋποθέσεις να φιλοξενήσουν έξι ομάδες. Διαφορετικά, η πεπατημένη οδός των προηγούμενων Ευρωμπάσκετ έχει αλλάξει στην Πολωνία. Γ. Β.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή