ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πίσω από τις κάμερες

Η περίφημη «γενιά της Ριζούπολης»

Φύσσας, Καραγκούνης και Γιούρκας ξαναγύρισαν στην Παιανία. Οι δύο πρώτοι επί ημερών Βαρδινογιάννη και ο Σεϊταρίδης επί πολυμετοχικού. Ποιοι απομένουν πλέον από την περίφημη γενιά της Ριζούπολης για μια τιμητική αποστρατεία; Λύμπε και Μπασινάς βεβαίως, γιατί ο «Αντώνης, ψυχάρα, για πάντα τριφυλλάρα» με τον «Μιχαλάκη είσαι τρέλα» έχασαν κάθε δικαίωμα. Μοιάζει, πάντως, εντελώς απίθανο να επιστρέψει κάποιος από τους δύο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Τη σήμερον ημέρα, δεν είναι να βάζεις το χέρι σου στη φωτιά… Χρ. Κ.

Τα ποσοστά και η μοιρασιά

Επιτροπή που επαναφέρει το θέμα της διεκδίκησης ποσοστού από το στοίχημα συνέστησε εσχάτως η Σούπερ Λίγκα, η οποία έχει συνάψει από το περασμένο καλοκαίρι τριετή σύμβαση με τον ΟΠΑΠ ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ. Οταν πληροφορήθηκαν στον οργανισμό την κίνηση της λίγκας, παρότι οι συζητήσεις θα γίνουν μετεκλογικά, σχολίαζαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσουν σε τέτοιου είδους αίτημα, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που βλέπουν ότι οι παίκτες παίζουν περισσότερο στοίχημα με ξένους αγώνες παρά με ελληνικούς. Οταν πληροφορήθηκαν στην ΕΠΟ τη συγκεκριμένη κίνηση, αντέδρασαν όπως τόσα χρόνια είχαν «εκπαιδευτεί» από τον προηγούμενο πρόεδρο και νυν υπέρμαχο της διεκδίκησης μέσω, πλέον, της Σούπερ Λίγκας: ότι η κίνηση και να γίνει θα πρέπει να γίνει με την έγκρισή μας και αν το ποδόσφαιρο πάρει ποσοστό η ΕΠΟ θα αποφασίσει πως θα μοιραστεί, έλεγαν με νόημα…Μπλου.

Ξεκίνησε η διαδοχολογία

Η διαδοχολογία για τον πάγκο της Εθνικής αποτελεί πλέον πραγματικότητα με την οποία η ΕΠΟ θα έρθει αντιμέτωπη αν η ομάδα δεν καταφέρει να προκριθεί στο Μουντιάλ του 2010. Η συνεργασία με τον Οτο Ρεχάγκελ θα λυθεί και θα αρχίσει η αναζήτηση νέου προπονητή. Αυτή τη στιγμή όμως δεν υπάρχει καμία σκέψη. Και το όνομα του προπονητή της Εθνικής Ελπίδων, Νίκου Νιόπλια, που έριξαν κάποιοι ως ιδέα, απορρίφθηκε λόγω έλλειψης εμπειριών. Θα είναι έτοιμος την επόμενη… τετραετία. Μπλου.

Απαξίωση…

Το θέμα Παπανικολάου προκάλεσε πολλές αναταράξεις στον Αρη. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου δεν επιθυμεί να πουλάει η ομάδα παίκτες που είναι ταλέντα. Από αυτή την πλειοψηφία ελάχιστοι έχουν καταλάβει ότι πάνω από κάθε παίκτη είναι η ομάδα για μια διοίκηση. Δεν βγήκε τυχαία ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Γιάννης Δαμιανίδης, και δήλωσε πως «στόχος είναι να παίξει ο Αρης στους ομίλους της Ευρωλίγκας». Αυτός είναι ο μεγάλος στρατηγικός στόχος του Αρη σαν ομάδα μπάσκετ. Να βρίσκεται επί μονίμου βάσεως στην ελίτ της Ευρώπης. Λίγοι έχουν συνειδητοποιήσει πως μια ομάδα που έχει 10 και πλέον φορές υποπολλαπλάσιο μπάτζετ από αυτές που συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα, καταφέρνει να είναι ανταγωνιστική σε αυτό το επίπεδο. Αντιθέτως, τις τελευταίες μέρες ορισμένοι εκτός πραγματικότητας κατάφεραν πριν καν δουν τους διεθνείς και παγκόσμιας εμβέλειας παίκτες όπως ο Χατζηβρέττας, ο Ντικούδης και ο Κακιούζης (ή μήπως δεν είναι;) να τους απαξιώσουν. Σύνηθες φαινόμενο της Θεσσαλονίκης, μιας πόλης που λατρεύει τη μιζέρια και μισεί την επιτυχία.Γ. Σ.

Ο άλλος «Σόφο»

Η θεαματική αλλαγή του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, σωματικά και ψυχολογικά, για να προσφέρει ολοκληρωτικά στην Εθνική ομάδα, είναι θέμα μεταχείρισης από τον εκάστοτε προπονητή του, αλλά κυρίως θέμα του ίδιου και της ομάδας που παίζει. Ναι μεν με τον Καζλάουσκας στον πάγκο της Εθνικής, ο «Σόφο» είναι άλλος άνθρωπος, έχει αδυνατίσει και δίνει και την ψυχή του για την ομάδα, αλλά το ίδιο δεν είχε συμβεί με τον ίδιο παίκτη και προπονητή τον Γιαννάκη στο Παγκόσμιο της Ιαπωνίας. Γ. Β.