Δύο πρόσωπα και μία ήττα στο πόλο

Δύο πρόσωπα και μία ήττα στο πόλο

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο πρόσωπα παρουσίασε χθες η εθνική ομάδα πόλο των νέων γυναικών (γεννημένες από το 1989 κι έπειτα) της Ελλάδας στον πρώτο της αγώνα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που διεξάγεται στο προάστιο της Νάπολης, Φουόριγκρότα, στο κολυμβητήριο της Ποζίλιπο. Εξ αιτίας αυτού, έχασε από τη, συνολικά, καλύτερη, τουλάχιστον χθες, Ουγγαρία με 9-13 (οκτάλεπτα: 2-4, 2-3, 4-3, 1-3). Σήμερα (16.00 ώρα Ελλάδος) θα παίξει με την Πορτογαλία, που προχθές συνετρίβη με… 1-31 από την Ουγγαρία. Αν νικήσει, όπως είναι το φυσιολογικό, θα καταταγεί 2η στον όμιλό της και αύριο θ’ αναμετρηθεί με την 3η του Γ΄ ομίλου, κατά πάσα πιθανότητα με την Ουκρανία, με έπαθλο θέση στην οκτάδα. Ούτε η Ουκρανία μπορεί ν’ ανακόψει την πορεία της Ελλάδος, γι’ αυτό το επόμενο σημαντικό παιχνίδι είναι εκείνο της Παρασκευής, στους προημιτελικούς.

Μουδιασμένα άρχισε τον αγώνα η ομάδα μας, που στις αρχές της β΄ περιόδου έχανε με 2-6. Σταδιακά συνήλθε και 16΄΄ πριν από το τέλος του τρίτου οκτάλεπτου είχε πλησιάσει στο γκολ (8-9). «Η ομάδα έδειξε δύο πρόσωπα. Κακό στην αρχή και στο τέλος, καλό στο μέσον. Είχαμε το αναμενόμενο άγχος της πρεμιέρας. Η Ουγγαρία είχε ρυθμό γιατί είχε αγωνιστεί και την Κυριακή και νίκησε δίκαια. Δεν λειτούργησε καλά το όπλο μας, η άμυνα. Οποτε είχαμε καλή αμυντική λειτουργία, πλησιάσαμε στο σκορ. Για να νικήσεις τέτοιες ομάδες, πρέπει να κρατήσεις χαμηλά το σκορ. Κάναμε πολλά ατομικά λάθη στην άμυνα και στην παίκτρια λιγότερη, ενώ πήγαμε καλά στην παραπάνω», επισήμανε ο προπονητής, Κώστας Πετράκης.

Ελλάς (6/10 στην παίκτρια παραπάνω, ενώ κάποια στιγμή είχε 6/8): Κούβδου (Γούλα), Παπαγεωργίου 2, Τετζαλίδου 2, Αλεξάκη, Βασιλακοπούλου, Τσουκαλά 3, Φαρμάκη 1 (Πανουσάκη, Τζίμα, Αρώνη, Κότσια, Γαρυφάλλου 1).

Ουγγαρία (5/5 στην παραπάνω και ένα εύστοχο πέναλτι): Γκανγκλ (Γκιένγκεσι), Γιάντσο 5, Τσάμπαϊ 2, Ανταλ, Κέστελι 3, Μέντσινγκερ 1, Σόμχεγκι 1 (Πότσι 1, Ντόλναϊ, Ιλες 1).

l Η Σλοβενία, η FYROM (Σκόπια) και η Γαλλία θα είναι οι αντίπαλοι της Ελλάδας στους προκριματικούς του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών του 2010. Οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 30 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου. Θα προκριθούν δύο ομάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή