Ελλάς – Γαλλία, για την πρωτιά και την ψυχολογία

Ελλάς – Γαλλία, για την πρωτιά και την ψυχολογία

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελλάς – Γαλλία, καμιά «συμμαχία»! Το παλιό σύνθημα πολιτικής χροιάς στη μεταπολιτευτική εποχή της χώρας για τις εθνικές σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας, «καταργείται» κάθε φορά που οι δυο εθνικές ομάδες μπάσκετ βρίσκονται η μια απέναντι στην άλλη, όπως θα συμβεί σήμερα (19.15) στο γήπεδο «Λούζντικσκα» για την τελευταία αγωνιστική του ομίλου στο Μπίντγκοντζ.

Η πρώτη ήττα της Εθνικής στο 36ο Ευρωμπάσκετ, από τη Ρωσία δεν προκάλεσε πανικό και ανησυχία, αλλά περισσότερο προβληματισμό. Το νικηφόρο σερί από το Πόζναν σταμάτησε στο Μπίντγκοντζ, ύστερα από 4 επιτυχίες, αλλά αναμφισβήτητα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα έχει σήμερα τη δεύτερη ευκαιρία του για να πετύχει τον στόχο της πρώτης θέσης του ομίλου. Και είναι βέβαιο, ότι ήταν καλύτερα για τους διεθνείς και τον Καζλάουσκας να γνωρίσουν σ’ αυτή τη φάση μια ανώδυνη ήττα που περισσότερο τους αφύπνισε και δεν τους «στοίχισε», παρά στον προημιτελικό, νοκ άουτ αγώνα στο Κατοβίτσε.

Στη σημερινή αναμέτρηση Ελλάδας – Γαλλίας θα μετρήσει η αποφασιστικότητα που αναμένεται να δείξει η Εθνική ομάδα, η οποία χρειάζεται περισσότερο τη νίκη από τους «τρικολόρ», αφού κι αν ακόμα ηττηθούν από την Ελλάδα, θα καταταγούν στη δεύτερη θέση του ομίλου. Αντίθετα, σε περίπτωση ήττας της Εθνικής θα έρθει η 3η θέση του ομίλου και θα παίξει τον προημιτελικό, την Παρασκευή, ύστερα από δυο ημέρες ρεπό, ενώ η πρώτη θέση θα φέρει τον προημιτελικό, μεθαύριο.

«Ο αγώνας με τους Γάλλους δεν είναι τελικός. Είτε κερδίσουμε είτε χάσουμε δεν θα γίνει τίποτα και το εννοώ αυτό που λέω. Απλώς, είναι σημαντικό να νικήσουμε κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να παίξουμε την Πέμπτη ως πρώτοι του ομίλου και όχι μετά από δυο ημέρες ρεπό», υπογράμμισε ο Βασίλης Σπανούλης, ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης που ξεπέρασε έναν τραυματισμό κάκωσης στον ώμο, συμπλήρωσε: «Δεν θέλουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη που έγιναν με τη Ρωσία και θα είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Μπορούσαμε να είχαμε κάνει έξι συνεχόμενες νίκες και να χάναμε τον προημιτελικό. Τότε τι θα λέγαμε; Δεν μπορείς να επιλέξεις αντίπαλο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή