Ζανό: Να σταματήσει το κόμπλεξ απέναντι στην Ελλάδα

Ζανό: Να σταματήσει το κόμπλεξ απέναντι στην Ελλάδα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Γάλλοι μας έχουν… άχτι για τις ήττες που έχουν γνωρίσει τα τελευταία 26 χρόνια σε επίπεδο εθνικών ομάδων και μερικές εξ αυτών ήταν πολύ οδυνηρές. Στο σημερινό παιχνίδι με την Ελλάδα, οι «τρικολόρ» θέλουν να σταματήσουν την αρνητικότατη παράδοση των εννέα ηττών σε ισάριθμα παιχνίδια μεγάλων διοργανώσεων.

Ακόμη και οι διεθνείς παίκτες της Γαλλίας που δεν έχουν νιώσει τον ελληνικό «πέλεκυ» τα προηγούμενα χρόνια, γνωρίζουν άριστα την παράδοση αυτών των αναμετρήσεων, όπως παραδέχθηκε και ο Νικολά Μπατούμ, που θυμάται με δραματικό τρόπο την ήττα της Γαλλίας στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ του Βελιγραδίου: «Ημουν στη Γαλλία και δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα. Πικράθηκα πολύ. Ηταν μεγάλο πλήγμα για το γαλλικό μπάσκετ αυτή η ήττα».

Η Γαλλία είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στον όμιλο του Μπίντγκοντζ, αλλά όπως είπε στην «Κ» και ο Αμερίκ Ζανό: «Η Γαλλία πρέπει να σταματήσει να έχει κόμπλεξ απέναντι στην Ελλάδα!». Ο παλαιότερος παίκτης της Γαλλίας έδειξε σίγουρος για την πορεία της Γαλλίας σ’ αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: «Αν εξαιρέσουμε το χάλκινο μετάλλιο στο Βελιγράδι, το 2005, δεν έχουμε πετύχει κάτι μεγάλο. Συμμετέχουμε στο Ευρωμπάσκετ από τον προκριματικό γύρο και θέλουμε να φτάσουμε, τουλάχιστον, στο βάθρο των μεταλλίων. Το παιχνίδι με την Ελλάδα είναι καθοριστικό για την ψυχολογία μας».

Ο 47χρονος προπονητής της Γαλλίας, Βενσάλ Κολέ, που ανέλαβε, όπως και ο Καζλάουσκας, την εθνική ομάδα τον προηγούμενο Μάρτιο, μίλησε για τη σταθερή πορεία της ομάδας του.

«Πρώτοι ή δεύτεροι δεν έχει μεγάλη σημασία για εμάς, ενώ για την Ελλάδα θα υπάρχει διαφορά αν είναι πρώτη ή τρίτη. Πρέπει να συνεχίσουμε το νικηφόρο σερί μας, γιατί ήρθαμε από τον προκριματικό γύρο κι έχουμε θωρακίσει την ψυχολογία μας. Η Ελλάδα είναι πάντα ισχυρή, αξιόμαχη και φιλόδοξη. Πιστεύω ότι η Ελλάδα συμβολίζει το στυλ του ευρωπαϊκού μπάσκετ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή