Η μαμά του τένις που γράφει ιστορία

Η μαμά του τένις που γράφει ιστορία

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κιμ Κλάιστερς έγινε η πρώτη μητέρα απ’ το 1980, μετά την Αυστραλέζα Ιβόν Γκούλαγκονγκ, η οποία κυριάρχησε σε γκραν σλαμ, καθώς νίκησε στον τελικό του Αμερικανικού Οπεν την Καρολίν Βοζνιάκι με 7-5, 6-3. Πριν από δύο χρόνια (τον Μάιο του 2007), η Βελγίδα είχε αποφασίσει να βάλει τέλος στην καριέρα για να κάνει οικογένεια. Παντρεύτηκε τον Αμερικανό μπασκετμπολίστα Μπράιαν Λιντς -για ένα φεγγάρι, το 2002, παίκτη του Πανιωνίου! – με τον οποίον απέκτησε ένα κοριτσάκι, την Τζάντα. Φέτος το Μάρτιο ανακοίνωσε την απόφασή της να γυρίσει στο πρόγραμμα της WTA. Επαιξε στο Σινσινάτι (έχασε στους προημιτελικούς) και το Τορόντο (ήττα στη φάση των «16»), πριν ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη και γράψει ιστορία. Χάρη στην επιτυχία της, εκτοξεύθηκε απ’ το… πουθενά (δεν είχε κατάταξη) στο Νο 19 του κόσμου!

Αξέχαστος θα μείνει και ο ημιτελικός της Κλάιστερς με τη Σερίνα Ουίλιαμς, λόγω της απαράδεκτης συμπεριφοράς της Αμερικανίδας. Σε υπόδειξη της επόπτριας για foot fault στο σερβίς της (στο 6-5 του 2ου σετ), που ισοδυναμούσε με διπλό match point για την Κλάιστερς (15/40), η Ουίλιαμ βγήκε εκτός εαυτού.

Επιτέθηκε φραστικά στην επόπτρια, με αποτέλεσμα να πάρει ποινή πόντου και να πάρει τη νίκη η Βελγίδα, που είχε μείνει θεατής των απίστευτων εξελίξεων. «Ορκίζομαι ότι θα πάρω το μπαλάκι και θα στο χώσω στο λαιμό. Με ακούς; Μα τον Θεό θα το κάνω. Να εύχεσαι να μην το κάνω. Να το εύχεσαι. Μα τον Θεό», είπε η 27χρονη Αμερικανίδα στην επόπτρια, κουνώντας μάλιστα απειλητικά τη ρακέτα της. Η Ουίλιαμς, που τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 10.500 δολαρίων, δεν ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή