Θριάμβος της Γκαλατασαράι, ήττες για Αλκμααρ, Εβερτον

Θριάμβος της Γκαλατασαράι, ήττες για Αλκμααρ, Εβερτον

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ήττες και μία νίκη ήταν ο απολογισμός των προσεχών αντιπάλων των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη, με τον θρίαμβο της Γκαλατασαράι επί της Μπεσίκτας στο ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης να ξεχωρίζει.

Η αυριανή αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, η ΑΖ Αλκμάαρ υπέστη απροσδόκητη ήττα από την Ντεν Χάαγκ με σκορ 2-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 από το 54ο λεπτό και το μόνο που κατάφερε η Αλκμάαρ ήταν να μειώσει τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος με τον Ζερεμέιν Λενς. Η Εβερτον, που μεθαύριο υποδέχεται την ΑΕΚ για το Γιουρόπα Λιγκ, προηγήθηκε στο Λονδίνο της Φούλαμ με 0-1 με γκολ του Τιμ Κέιχιλ, όμως δέχτηκε δύο γκολ στην επανάληψη και γνώρισε την ήττα με 2-1. Επιπλέον, ο αρχηγός της Φιλ Νέβιλ τραυματίστηκε στο γόνατο και αντιμετωπίζει μακροχρόνια αποχή.

Πολύ καλύτερα τα πήγε η Γκαλατασαράι, που διατήρησε το απόλυτο των νικών σε πέντε αγώνες στην Τουρκία, επικρατώντας 3-0 της Μπεσίκτας το Σάββατο. Η μεθαυριανή αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Γιουρόπα Λιγκ άνοιξε το σκορ στο 4ο λεπτό με τον Μουσταφά Σαρπ και πρόσθεσε δύο άλλα γκολ με τον Μίλαν Μπάρος στο δεύτερο ημίχρονο. Από τις άλλες αντιπάλους του Ολυμπιακού, η Αρσεναλ ηττήθηκε με 4-2 από τη Σίτι στο Μάντσεστερ, ενώ η Σταντάρ Λιέγης μπορεί να νίκησε με 3-0 τη Μαλίν στην έδρα της, όμως είδε τον 21χρονο αρχηγό της, Στίβεν Ντεφούρ, να παθαίνει κάταγμα και να μένει έως και τρεις μήνες εκτός αγώνων. Πάντως, η Αρσεναλ κέρδισε την έφεση στην UEFA και ο Εντουάρντο θα αγωνιστεί κανονικά στην Ευρώπη κόντρα στη Σταντάρ και τον Ολυμπιακό.

Απογοήτευση για τις άλλες ομάδες στον όμιλο του Παναθηναϊκού, αφού ήττα-σοκ μέσα στο Βουκουρέστι υπέστη η Ντινάμο με 1-0 από την Οτελούλ, ενώ η Στουρμ προηγήθηκε με 3-0 έως το 80΄, αλλά τελικά ισοφαρίστηκε στο τέλος σε 3-3 από τη φιλοξενούμενη ΛΑΣΚ Λιντς.

Αντίθετα, στον όμιλο της ΑΕΚ, η Μπενφίκα σάρωσε με 4-0 τη Μπελενένσες εκτός έδρας κι η ΜΠΑΤΕ επικράτησε της Ντινάμο Μπρεστ με 2-1, επίσης, εκτός έδρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή