ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μπλατ και Μπάουερμαν αποθεώνουν τον «Σόφο»

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης επέστρεψε δυναμικά στην Εθνική ομάδα, αποτελεί και πάλι βασικό στέλεχος της και στον προχθεσινό αγώνα Ελλάδας – Ρωσίας ήταν η μεγαλύτερη απειλή για το αντίπαλο καλάθι. Μία επιστροφή που σχολιάζεται ευμενώς και από τους ξένους προπονητές.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ είχε πάρει «γεύση» από τον Σχορτσιανίτη και στο τουρνουά «Ακρόπολις» στην Αθήνα. «Εχει πολύ δυνατά πόδια και πατήματα. Μπορεί να έχασε πολλά κιλά, αλλά καταφέρνει να τοποθετεί δυναμικά το σώμα του και να μην χάνει τη θέση του κάτω από το καλάθι. Ο Σόκολοφ είναι ψηλότερος, αλλά δεν μπορούσε να τον σπρώξει», έλεγε χθες το βράδυ ο Αμερικάνος τεχνικός των Ρώσων.

Για τον Ντιρκ Μπάουερμαν, ο διεθνής σέντερ του Ολυμπιακού εξακολουθεί να είναι ο «μικρός Μπάρκλεϊ» του ευρωπαϊκού μπάσκετ. «Το μεγάλο πλεονέκτημά του είναι η διαχείριση του σωματικού όγκου του. Δεν είναι ο παίκτης που μόνο σπρώχνει μέσα στη ρακέτα, αλλά μπορεί να αποφύγει ψηλότερους αντιπάλους», είπε ο Γερμανός προπονητής και το ζητούμενο είναι, πλέον, να μην σταματήσει η «αναγέννησή» του, τους χειμερινούς μήνες.