Πίσω απο τις Καμερες

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτική «αξιοποίηση»…

Μόνο στα κουλουάρ δεν μπήκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, για να φωτογραφηθεί με τον Ουσέιν Μπολτ. Ο πρώην προπονητής του μπάσκετ ήταν συνεχώς δίπλα στον παγκόσμιο πρωταθλητή και, φυσικά, πρόσθεσε πολλές φωτογραφίες με τον Μπολτ στο άλμπουμ του. Μάλιστα, εάν φορούσε αθλητικά παπούτσια, σίγουρα θα έτρεχε μαζί με τον ρέκορντμαν και τον μικρό Ορέστη στον διάδρομο του στίβου του σχολικού συγκροτήματος, το οποίο επισκέφθηκε το «αστροπελέκι» για να ξεπληρώσει την, κάθε άλλο παρά μικρή, αμοιβή που πήρε για να ‘ρθει στη χώρα μας. Σπυρ. Σπαν.

Τα επόμενα γενέθλια

Γενέθλια ημέρα η χθεσινή για τον Πανιώνιο, που γιόρτασε τα 114 χρόνια από την ίδρυσή του, στα «άγια χώματα» (όπως σωστά χαρακτηρίζει η χθεσινή ανακοίνωση του Ερασιτεχνικού) της Ιωνίας και της Σμύρνης και θα μεταφέρει πάντα στο πέρασμα των χρόνων τη δύναμη της προσφυγιάς. Των Ελλήνων που ξεριζώθηκαν από τη Μικρασία, ύστερα από την Καταστροφή του 1922 και μεταλαμπάδευσαν στην Αθήνα τις αρχές και τις αξίες του ιστορικότερου αθλητικού συλλόγου. Το νέο αθλητικό κέντρο που θέλει να δημιουργήσει ο Πανιώνιος στον χώρο του υπάρχοντος γηπέδου θα είναι όντως ένα έργο πνοής για τον εορτασμό της επόμενης, «κυανέρυθρης» εκατονταετίας. Γ. Β.

Πολωνία όπως… Ελλάδα

Ημέρα εθνικής επετείου θα γίνει η χθεσινή για τον πολωνικό αθλητισμό. Η κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου στο βόλεϊ από την εθνική ομάδα της Πολωνίας μπορεί να μην «έβγαλε» τους Πολωνούς στους δρόμους της Βαρσοβίας και των άλλων πόλεων προχθές το βράδυ, αλλά η υποδοχή που επιφυλάχθηκε στην αποστολή των πρωταθλητών κατά την επιστροφή τους από την Τουρκία θύμισε… Ελλάδα του 2004. Γ. Β.

Δεν αλλάζει ιδέες

Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει έστω και για 2-3 λεπτά τον Νικ Καλάθη ο Γιόνας Καζλάουσκας στο προχθεσινό παιχνίδι της Εθνικής με τη Ρωσία; Σαφώς και θα μπορούσε, αλλά αλίμονο αν ήταν αυτή η αιτία της πρώτης ήττας που γνώρισε η ελληνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ. Απλώς, ο Λιθουανός προπονητής δεν το δοκίμασε, γιατί όπως φαίνεται συνηθίζει να μην αλλάζει ιδέες και αποφάσεις στη διάρκεια των αγώνων, απ’ όσα έχει σχεδιάσει πριν από το τζάμπολ. Γι’ αυτόν τον λόγο και δεν παρουσιάζονται εναλλακτικές επιλογές στην πεπατημένη οδό του τρόπου παιχνιδιού της Εθνικής. Και πάλι, όμως, η Εθνική όπως έχασε, έτσι θα μπορούσε να είχε νικήσει. Αν και δεν το εδικαιούτο… Γ. Β.

Νεύρα…

Είχε νεύρα ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μετά την πρώτη ήττα της Εθνικής από τη Ρωσία, στον όμιλο του Μπίντγκοντζ. Είχε παράπονα από την απόδοση των παικτών και άλλων μέσα στο γήπεδο… Γ. Β.

Δεν το χάρηκαν

Δυσαρεστημένοι, παρά τη βράβευσή τους, έφυγαν προχθές από το ΟΑΚΑ παίκτες, διοίκηση και τεχνική ηγεσία της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ. Κι αυτό διότι ο υπεύθυνος ασφαλείας της Σούπερ Λίγκας δεν τους επέτρεψε να πάνε μέχρι την εξέδρα των οργανωμένων οπαδών για την καθιερωμένη αποθέωση. Θεωρούν ότι ο κόσμος είχε καθοριστική συμβολή στην περσινή πορεία της ομάδας κι έπρεπε να έχει προβλεφθεί η περίπτωση της «άμεσης» ευχαριστίας στη φιέστα. Δ. Λουκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή