Συντομα

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΥΠΟΠΤΟΙ ΝΤΟΠΙΝΓΚ

Σύλληψη ποδηλατών

Υποπτοι για κατοχή και χρήση απαγορευμένων ουσιών είναι τρεις ποδηλάτες, αθλητές ουκρανικής ομάδας. Δύο από αυτούς έχουν παραδεχθεί ότι έκαναν χρήση ερυθροποιητίνης. Εκτός από τους αθλητές συνελήφθησαν ο προπονητής της ομάδας, καθώς και ο πατέρας ενός εκ των αθλητών.

ΤΕΝΙΣ

Στην Αθήνα η Ντόκιτς

Η σπουδαία 26χρονη Αυστραλή Γέλενα Ντόκιτς (κατά το παρελθόν έφθασε στο Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης) είναι το μεγάλο όνομα του διεθνούς επαγγελματικού τουρνουά γυναικών της ΙΤF $125.000, Vogue Athens Open 2009, που θα διεξαχθεί στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Μαρούσι από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου. Στη λίστα που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η παγκόσμια ομοσπονδία τένις φιγουράρουν 20 αθλήτριες που βρίσκονται στις πρώτες 100 θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης. Το Νο 1 του τουρνουά θα είναι η Ρουμάνα Ιόνα-Ραλούκα Ολάρου (Νο 53), νικήτρια φέτος στο τουρνουά ITF της Μασσαλίας. Η Ιταλίδα Τατιάνα Γκαρμπίν, No 58 στον κόσμο, θα είναι το Νο 2 του τουρνουά.

ΤΖΟΥΝΤΟ

Ασημένιος ο Τσοκούρης

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Δαυίδ Τσοκούρης (73 κ.) στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων -20, που διεξήχθη στο Ερεβάν της Αρμενίας. Στην 5η θέση των κατηγοριών του πλασαρίστηκαν οι Δήμητρα Ανδρούτσου (63) και Γιάννης Στεφανίδης (81). «Εχω τις δυνατότητες να διεκδικήσω περισσότερα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο της Γαλλίας. Βρίσκομαι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και αυτό το μετάλλιο θα με βοηθήσει για να συνεχίσω την προετοιμασία με καλύτερη ψυχολογία», δήλωσε ο δευτεραθλητής Ευρώπης.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Συλλογή μεταλλίων

Με 17 μετάλλια επέστρεψε η αποστολή της εθνικής μας ομάδας κωπηλασίας από το βαλκανικό πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ορσοβα της Ρουμανίας. Τα πληρώματά μας κατέκτησαν πέντε χρυσά μετάλλια, οκτώ ασημένια και τέσσερα χάλκινα. Στην πρώτη θέση του βάθρου ανέβηκαν οι: Διπλό σκιφ: Εφήβων: Αγγελόπουλος – Καρνέσης. Νεανίδων: Αναγνωστοπούλου – Νικολαΐδου. Τετραπλό σκιφ παίδων: Κωστέας – Δαφνής – Αντώνης – Μωραΐτης. Τετράκωπος άνευ παίδων: Στάμκος – Δούφλιας – Τσίπος – Παπάζογλου. Διπλό σκιφ κορασίδων: Νταλαμάγκα – Διαμαντή.

ΒΟΛΕΪ

Τραυματίας ο Λάππας

Τραυματισμένος επέστρεψε από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βόλεϊ της Σμύρνης ο Ηλίας Λάππας. Ο αθλητής δεν θα μπορέσει να μπει στο πρόγραμμα προπονήσεων του Παναθηναϊκού για δέκα ημέρες, ενώ σήμερα θα υποβληθεί σε τομογραφία. Σύμφωνα με τις πρώτες εξετάσεις, έχει τράβηγμα και έντονο ερεθισμό στον αριστερό κοιλιακό, καθώς και φλεγμονή στον αχίλλειο τένοντα του δεξιού του ποδιού. Ο παίκτης άρχισε φαρμακευτική αγωγή, αλλά μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της μαγνητικής δεν θα κάνει προπονήσεις με την ομάδα.

ΑΡΒΑΝΙΤΗ – ΤΣΙΑΡΤΣΙΑΝΗ

Εμπόδιο ο πυρετός

Τις τελευταίες ημέρες θα αποφασίσουν οι Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη εάν θα πάρουν μέρος στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ (16 – 19/9, Σότσι Ρωσίας) καθώς επέστρεψαν άρρωστες από τους αγώνες της Βαρκελώνης. Οι δύο αθλήτριές μας βρίσκονται σε εμπύρετη κατάσταση και μετέβησαν σε νοσοκομείο για εξετάσεις. Αν η κατάσταση της υγείας τους δεν παρουσιάσει βελτίωση, το ελληνικό δίδυμο θα αποσύρει τη συμμετοχή του από τους αγώνες.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Παγκόσμιο με ευαισθησία

Μια σπουδαία διοργάνωση θα διεξαχθεί στη χώρα μας από τις 11 έως και τις 19 Οκτωβρίου. Πρόκειται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας για αθλητές με αναπηρία. Θα πάρουν μέρος 100 ιστιοπλόοι από 17 χώρες, που θα αγωνιστούν σε τρεις διαφορετικές παραολυμπιακές κατηγορίες: στο μονοθέσιο σκάφος 2.4, στο διθέσιο skud και το τριθέσιο sonar. Εχουν δηλώσει συμμετοχή οι Αρμενία, Καναδάς, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Σιγκαπούρη, Ελβετία, ΗΠΑ και Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή