Επι σκοπον

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΙ ΝΙΚΕΣ όπως αυτές του Παναθηναϊκού στην Κομοτηνή και της ΑΕΚ επί του Ηρακλή στο Ολυμπιακό Στάδιο, αποτελούν τις βάσεις για μια πορεία προς την κορυφή του πρωταθλήματος. Παιχνίδια όπως αυτά, όπου τα φαβορί για τον τίτλο δεν έχουν απώλειες, κρατούν σε ηρεμία τα αποδυτήρια και δεν δημιουργούν επικίνδυνους κραδασμούς.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, εμφανίσεις σαν κι αυτές του Ολυμπιακού, που έκλεψε τον βαθμό της ισοπαλίας από την Καβάλα, προμηνύουν ακόμα χειρότερες μέρες για την ομάδα του λιμανιού. Οι αντιδράσεις των οπαδών του ήταν το πρώτο μήνυμα προς τον πρόεδρο της ΠΑΕ.

ΟΧΙ πως ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας έπαιξε ποδόσφαιρο αξιώσεων απέναντι στον Πανθρακικό, που έχασε το παιχνίδι αγωνιζόμενος με δέκα παίκτες για τριάντα λεπτά και από ένα ολέθριο λάθος των αμυντικών του. Ομως εκείνο που έδειξαν οι «πράσινοι» για άλλη μια φορά, είναι πως μπορούν πλέον να παίρνουν το «τρίποντο» ακόμα και χωρίς να παίζουν καλά. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δείχνει πως έχουν αυτοπεποίθηση και δεν τους παίρνει από κάτω η… μπάλα.

ΟΠΩΣ ακριβώς και η ΑΕΚ, που για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, χωρίς να ενθουσιάσει τους οπαδούς της πήρε την πολύτιμη νίκη. Και τώρα με… ηθικόν ακμαιότατον θα περιμένει τον Ολυμπιακό την Τετάρτη στις 23 του μήνα στο γήπεδό της.

ΕΝΑΝ Ολυμπιακό, του οποίου ο πρόεδρος είχε καλέσει τους οπαδούς του να τον στηρίξουν, κλείνοντας τα αυτιά τους στον πόλεμο, όπως ισχυρίστηκε πως του κάνουν κάποια ΜΜΕ. Και αυτοί του έδωσαν την απάντησή τους:

ΜΙΣΟΑΔΕΙΟ το Καραϊσκάκη μετά από πολλά χρόνια. Πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος στην έδρα τους οι νταμπλούχοι και προερχόμενοι από νίκη επί της Λάρισας μέσα στο Αλκαζάρ, είδαν του οπαδούς τους να τους έχουν… γυρίσει την πλάτη.

ΑΥΤΗ τους όμως η άρνηση δεν ήταν μήνυμα προς αυτούς. Ούτε προς τον Τιμούρ Κετσπάγια, που άκουσε το όνομα του προκατόχου του, Ερνέστο Βαλβέρδε, από την εξέδρα. Ηταν ένα ηχηρό «χαστούκι» προς τον Σωκράτη Κόκκαλη, που προσπάθησε να συγκαλύψει τη δική του οικονομική αδυναμία να κάνει εφέτος μεταγραφές, πίσω από αόρατους εχθρούς και πολέμιους της ομάδας του.

ΟΤΑΝ έχει αφήσει «γυμνό» από παίκτες τον προπονητή του, που αναγκάστηκε το Σάββατο: να ξεκινήσει με αριστερό χαφ τον Λεονάρντο, εν συνεχεία να παίξει στη θέση αυτή με τον Ζαϊρί, Ντάρμπισιρ -φοβερή έμπνευση κι αυτή- και να τελειώσει το ματς με τον ανέτοιμο ακόμα Τοροσίδη καταλαβαίνει κανείς σε τι κατάσταση είναι ο Τιμούρ Κετσπάγια!

Ο ΟΠΟΙΟΣ είναι σίγουρο πως θα «πληρώσει το μάρμαρο» και πιθανόν πολύ σύντομα, αν κάτι στραβώσει αύριο, στο παιχνίδι με την Αλκμαάρ. Και το σημειώνω αυτό, διότι τίποτα δεν προδικάζει πως οι γηπεδούχοι θα εμφανιστούν καλύτεροι, απέναντι στην ολλανδική ομάδα. Η οποία και είναι σίγουρα ισχυρότερη από την Καβάλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή