H Τουρκία επικράτησε της Σερβίας και έγινε το αφεντικό του ΣΤ΄ Ομίλου

H Τουρκία επικράτησε της Σερβίας και έγινε το αφεντικό του ΣΤ΄ Ομίλου

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά και τη δεύτερη αγωνιστική του ΣΤ΄ Ομίλου, η κατάσταση αρχίζει να ξεκαθαρίζει όσον αφορά τις ομάδες που θα συνεχίσουν στους προημιτελικούς του Ευρωμπάσκετ.

Σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, το οποίο αναμένεται να κρίνει πολλά για την πρώτη θέση, η Τουρκία επικράτησε της Σερβίας με 69-64 στην παράταση (64-64 κ. α.). Το ματς ήταν συγκλονιστικό και παρ’ ότι οι Τούρκοι είχαν τον έλεγχο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, οι Σέρβοι, με πρωταγωνιστή τον Μίλος Τεόντοσιτς, κατάφεραν να στείλουν την αναμέτρηση στην παράταση. Εκεί, οι παίκτες του Τάνιεβιτς αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι, ενώ από την άλλη τα πιτσιρίκια του Ντούσαν Ιβκοβιτς «μπλόκαραν» και δεν κατάφεραν να σκοράρουν ούτε έναν πόντο!

Οι Ισπανοί, σε μία κρίσιμη καμπή της διοργάνωσης, έδειξαν πως βρίσκουν τον καλό τους εαυτό, επικρατώντας των Λιθουανών με 84-70. Πλέον, οι «φούριας ρόχας» κρατούν την τύχη στα χέρια τους, αφού με νίκη επί των Πολωνών θα προκριθούν στη φάση των «8». Από την άλλη, οι Λιθουανοί αποκλείστηκαν και μαθηματικά, πιστοποιώντας τα προγνωστικά που τους ήθελαν να κυμαίνονται σε ρηχά νερά στο φετινό Ευρωμπάσκετ.

Με συνοπτικές διαδικασίες εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση η Σλοβενία, η οποία εύκολα επικράτησε των Πολωνών με 76-60. Η αυριανή τελευταία αγωνιστική θα βγάλει τα ζευγάρια των «8» με τους υποψηφίους από την τετράδα του Λοτζ να έχουν την πολυτέλεια να γνωρίζουν τους πρώτους τέσσερις του Ε΄ Ομίλου από σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή