Νίκη με Πορτογαλία, σήμερα με Ουκρανία για την οκτάδα

Νίκη με Πορτογαλία, σήμερα με Ουκρανία για την οκτάδα

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο χθεσινός αγώνας της εθνικής μας ομάδας πόλο νέων γυναικών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ήταν διαδικαστικός. Γνωρίζαμε ότι η Πορτoγαλία δεν μπορούσε να την απειλήσει. Η Ελλάς νίκησε με 13-3 (οκτάλεπτα: 3-0, 4-1, 4-1, 2-1), πήρε τη 2η θέση στον α΄ όμιλο και σήμερα (16.00 ώρα Ελλάδος) θα παίξει με την Ουκρανία, με έπαθλο θέση στην οκτάδα. Οι Ουκρανές δεν μπορούν ν’ αποκλείσουν την ομάδα μας. Ετσι, το επόμενο σημαντικό παιχνίδι για την Ελλάδα είναι αυτό της Παρασκευής, στους προημιτελικούς, όπου θ’ αναμετρηθούν με την ισχυρότατη, Ισπανία, η οποία πήρε την 1η θέση στον Γ΄ όμιλο, νικώντας 5-4 την Ιταλία.

Δεν αξίζει ν’ ασχοληθεί ιδιαίτερα κάποιος με τον χθεσινό αγώνα, στον οποίο η ελληνική ομάδα δεν έπαιξε καλά. Για την Ελλάδα (4/4 στην παίκτρια παραπάνω, 2/2 πέναλτι) αγωνίσθηκαν οι Κούβδου (Γούλα), Παπαγεωργίου 1, Τετζαλίδου 2, Αλεξάκη 3, Βασιλακοπούλου, Τσουκαλά 2, Φαρμάκη 3 (Πανουσάκη, Τζίμα, Αρώνη, Κότσια, Γαρυφάλλου 2). Για την Πορτογαλία σκόραραν (0/6 στην παραπάνω) οι Πασέκο 2 και Μάτος.

Και ο προπονητής, Κώστας Πετράκης δεν είχε πολλά να πει για τον αγώνα. «Τι να πούμε για το παιχνίδι; Το σκορ τα λέει όλα. Εμείς το αντιμετωπίσαμε σαν προπόνηση για τη συνέχεια. Το μυαλό μας είναι στον αγώνα με την Ισπανία. Διαθέτει πολύ καλή φουνταριστή. Πρέπει να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας στο πώς θα την περιορίσουμε, ώστε να την υποχρεώσουμε να πάει σε άλλου είδους επιθέσεις. Πρέπει, όμως, πρώτα να νικήσουμε τον εαυτό μας. Να περιορίσουμε, δηλαδή, τα λάθη στο ελάχιστο».

Στους προημιτελικούς προκρίθηκαν απευθείας, ως πρώτες στον όμιλό τους, οι Ουγγαρία, Ολλανδία, Ισπανία και Ρωσία. Οι άλλες τέσσερις ομάδες θ’ αναδειχθούν σήμερα. Δύο αναμένεται να είναι η Ελλάς και η Ιταλία, που θα παίξει με την Πορτογαλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή