ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑS

Και μήκος ο Μπολτ στο μέλλον

Ο Ουσέιν Μπολτ επιβεβαίωσε ότι είναι μέσα στα σχέδιά του να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και στο άλμα εις μήκος, τουλάχιστον μέχρι να εγκαταλείψει τους στίβους. Πρόσθεσε όμως ότι προς το παρόν δεν πρόκειται να προβεί σε αλλαγή αγωνίσματος «για τα επόμενα πέντε χρόνια». Σε δηλώσεις του στο Κίνγκστον, μετά την επιστροφή του από τη Θεσσαλονίκη, ο παγκόσμιος ρέκορντμαν στα 100 και 200 μέτρα είπε πως «έχω πει ότι θα ήθελα να δοκιμάσω και το μήκος, αλλά δεν είμαι ακόμη έτοιμος γι’ αυτό, και τουλάχιστον όχι για τα επόμενα πέντε χρόνια», είπε ο 23χρονος Τζαμαϊκανός. Πρόσθεσε ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου τον προσεχή χειμώνα ή τους Αγώνες της Κοινοπολιτείας του χρόνου. «Δεν έχω αγωνιστεί ξανά σε κλειστό στίβο, ούτε σε Αγώνες της Κοινοπολιτείας, κι έτσι θέλω πρώτα να δω τι έχει σχεδιάσει για μένα ο προπονητής μου και θα αποφασίσω», δήλωσε.

FRΑΝCΕ FΟΟΤΒΑLL

Το οικονομικό «φερ-πλέι»

Η UEFA ανακοίνωσε ότι η εκτελεστική της επιτροπή υιοθέτησε ομοφώνως τις αρχές του «οικονομικού ευ αγωνίζεσθαι», το οποίο θα επιτρέπει την πρόσβαση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μόνο στους συλλόγους που θα έχουν εξισορροπημένους προϋπολογισμούς. Οι αρχές αυτές θα τεθούν σε ισχύ σε τρία χρόνια και οι ποινές θα επιβάλλονται από την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 στους συλλόγους οι οποίοι δεν θα σέβονται τον βασικό κανόνα: Να μην ξοδεύουν περισσότερα από τα έσοδά τους. Οι ενδεχόμενες κυρώσεις θα επιβάλλονται από ανεξάρτητη επιτροπή η οποία θα έχει επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου, Ζαν-Λικ Ντεάν. Η απόφαση αυτή ηχεί σα μια επανάσταση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, καθώς δεν θα επιτρέπει πια στους περισσότερο χρεωμένους συλλόγους να παίζουν στην Ευρώπη. Τους κανονισμούς αυτούς τους είχε κάνει δεκτούς η στρατηγική επιτροπή της UEFA από τις 28 Αυγούστου.

LΑ RΕΡUΒΒLΙCΑ

Στα χέρια του Μπιλάρδο η Αργεντινή

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα βρίσκεται στο Μεράνο (βόρεια Ιταλία), στο κέντρο θαλασσοθεραπείας του Ανρί Σενό σκοπεύοντας να χάσει κι άλλο βάρος, την ώρα που τον περίμεναν στο Μπουένος Αϊρες για σύσκεψη κορυφής στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία σχετικά με το μέλλον της εθνικής ομάδας. Κι ενώ ο Ντιέγκο παραμένει ομοσπονδιακός προπονητής της Αργεντινής, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Χούλιο Γκροντόνα επιφόρτισε τον Κάρλος Μπιλάρδο με τα τρέχοντα θέματα της «Σελεσιόν». Ετσι θα είναι ο κ. Μπιλάρδο, τεχνικός της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Αργεντινής του 1986 και σημερινός τεχνικός γραμματέας της εθνικής, που θα αποφασίσει ποιοι ποδοσφαιριστές θα κληθούν για το φιλικό με την Γκάνα στις 30 Σεπτεμβρίου. «Πρόκειται για μια απόφαση προληπτικής φύσεως ώστε να υπάρχει συνέχεια στη δουλειά της εθνικής και να μην παραλύσουν όλα» δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή