Σχορτσιανίτης: Πάμε τώρα να δώσουμε τρεις τελικούς

Σχορτσιανίτης: Πάμε τώρα να δώσουμε τρεις τελικούς

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ημέρες ξεκούρασης, προετοιμασίας και συγκέντρωσης και έναν αντίπαλο που δεν θα είναι το ανυπέρβλητο εμπόδιο της Ισπανίας, όπως τουλάχιστον έχει αποδειχτεί τα 3 τελευταία χρόνια, έφερε η χθεσινή ήττα της Εθνικής από τη Γαλλία, η οποία μπορεί να «ξεχαστεί» γρήγορα από τους Ελληνες διεθνείς και τον Γιόνας Καζλάουσκας.

Απαντες μίλησαν για την αποφασιστικότητα, τη δύναμη και την άμεση βελτίωση που πρέπει να δείξει η Εθνική ομάδα στον νυν υπέρ πάντων αγώνα της Παρασκευής για την προημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ.

Ο Γιόνας Καζλάουσκας τόνισε ότι το τουρνουά αρχίζει τώρα και δεν επιλέγει αντίπαλο.

«Η ήττα από τη Ρωσία μάς επηρέασε. Στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν είχαμε ρυθμό και αυτό συνέβαινε όταν κάναμε αλλαγές. Και πάλι, όμως, χάσαμε στο τελευταίο σουτ και ίσως είναι θέμα εμπειρίας. Η διακοπή των δύο ημερών δεν επηρεάζει τον ρυθμό μας, αντίθετα θα δώσει ανάσες σε βασικούς παίκτες», είπε ο τεχνικός της Εθνικής, ενώ ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης ήταν σαφής: «Πρέπει να μάθουμε απ’ αυτές τις δύο ήττες και να προσπαθήσουμε σκληρά στον προημιτελικό. Δεν προτιμάς αντιπάλους σ’ αυτά τα τουρνουά. Οποιος έρχεται αντίπαλος σου, τον νικάς για να πετύχεις τον στόχο σου. Δεν είναι πρόβλημα οι δύο συνεχόμενες ήττες, αλλά δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Τώρα θα παίξουμε για σαράντα λεπτά, όπως στα πρώτα παιχνίδια. Κάθε αγώνας είναι τελικός στην συνέχεια του Ευρωμπάσκετ».

Ο Νίκος Ζήσης υπογράμμισε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα έχουν τη διήμερη ευκαιρία ξεκούρασης.

«Παίξαμε για τη νίκη με τους Γάλλους. Δεν μας επηρεάζουν οι δύο ήττες. Ολοι ξέρουμε τη σημασία του προημιτελικού. Είναι καλύτερο που θα ξεκουραστούμε δύο συνεχόμενες ημέρες, γιατί θα συγκεντρωθούμε καλύτερα και δεν θα επηρεαστεί ο ρυθμός μας. Τέρμα οι πλάκες και τα αστεία. Θα δώσουμε τα πάντα για να φτάσουμε στα ημιτελικά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή