Τα σενάρια του ΣΤ΄ ομίλου για τα ζευγάρια των «8»

Τα σενάρια του ΣΤ΄ ομίλου για τα ζευγάρια των «8»

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα περιμένει σήμερα την ολοκλήρωση της τελευταίας αγωνιστικής του ΣΤ΄ ομίλου προκειμένου να μάθει τον αντίπαλό της στον προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή στο Κατοβίτσε. Η 3η θέση που κατέκτησε στον Ε΄ όμιλο θα τη φέρει αντιμέτωπη με τον 2ο του ΣΤ΄ ομίλου, με την Τουρκία και τη Σλοβενία να φαντάζουν ως οι επικρατέστερες.

Τα πάντα θα κριθούν στο αυριανό ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες, όπου η νικήτρια θα καταλάβει την πρώτη θέση και η ηττημένη τη δεύτερη, που θα τη φέρει απέναντι στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Βέβαια, υπάρχει και ένα… ακραίο σενάριο το οποίο φέρνει τους Ισπανούς στη δεύτερη θέση. Αυτό θα συμβεί αν η αδιάφορη Λιθουανία κάνει την έκπληξη και επικρατήσει των Σέρβων, οι Ισπανοί κερδίσουν τους Πολωνούς και οι Τούρκοι τους Σλοβένους.

Οι δύο πρώτες θέσεις μοιάζουν «καπαρωμένες» από τους Τούρκους και τους Σλοβένους σε αντίθεση με τις υπόλοιπες δύο, για τις οποίες αναμένεται να γίνει μεγάλη μάχη. Οι Ισπανοί μοιάζουν το μεγάλο φαβορί για την κατάληψη της 4ης θέσης, κάτι το οποίο θα συμβεί αν κερδίσουν τους Πολωνούς και δεν συμβεί το παραπάνω ακραίο σενάριο. Αν οι «φούριας ρόχας» ηττηθούν από τους διοργανωτές, τότε θα μείνουν εκτός διοργάνωσης και τη θέση τους στους προημιτελικούς θα πάρουν οι Πολωνοί. Οι Ισπανοί μπορεί να τερματίσουν και στην τρίτη θέση, αν οι Λιθουανοί κάνουν την έκπληξη απέναντι στους Σέρβους και οι Σλοβένοι επικρατήσουν των Τούρκων.

Ως η επικρατέστερη για την 3η θέση, πάντως, εμφανίζεται η Σερβία, η οποία ακόμα και σε περίπτωση ήττας από τη Λιθουανία, θα μπορεί να ελπίζει σε νίκη των Πολωνών επί των Ισπανών. Οι Σέρβοι εφόσον κερδίσουν θα είναι σίγουρα τρίτοι, ενώ δεν μπορούν να ελπίζουν σε κάτι παραπάνω.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή