ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γίνεται «Ιππότης» και… δρόμος στην Τζαμάικα ο Ουσέιν Μπολτ

O Ουσέιν Μπολτ υποστηρίζει ότι δεν έχει γίνει θρύλος αλλά για τους ανθρώπους της πατρίδας του, της Τζαμάικας, είναι θρύλος. Ο γρηγορότερος άνθρωπος του κόσμου βρίσκεται μόλις δύο ημέρες στο νησί της Καραϊβικής και οι τιμές διαδέχονται η μία την άλλη. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπρους Γκόλντινγκ, ανακοίνωσε ότι θα τιμηθεί με τον τίτλο του «Ιππότη», ενώ ένας καινούργιος αυτοκινητόδρομος θα φέρει το όνομά του.

Ο τέταρτος υψηλότερος τίτλος στην Τζαμάικα είναι αυτός του «Ιππότη». Το «αστροπελέκι» θα έχει όλα τα δικαιώματα ενός πρεσβευτή, ενώ θα διαθέτει και διπλωματικό διαβατήριο. Ο αθλητής θα γίνει το νεότερο πρόσωπο που θα λάβει αυτή την τιμητική διάκριση.

Στις αρχές του 2009, ο Ουσέιν Μπολτ είχε ένα τροχαίο ατύχημα. Ο δρόμος αυτός, που συνδέει τις σημαντικότερες πόλεις στο νησί της Καραϊβικής, ανακατασκευάζεται και θα εγκαινιαστεί σύντομα με το όνομα «Αυτοκινητόδρομος Ουσέιν Μπολτ» (Usain Bolt Ηighway).

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αρχές της Τζαμάικας τιμούν τον αθλητή τους. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και τα μετάλλια που κατέκτησε ο Ουσέιν, η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να υδροδοτήσει το χωριό, Σέργουντ (κοντά στην πόλη Τρελόουνι), όπου γεννήθηκε η «βολίδα» του νησιού. Στο χωριό εξακολουθούν να ζουν οι γονείς του, οι οποίοι διατηρούν μπακάλικο.

Ο αθλητής – φαινόμενο πήγε στην ιδιαίτερη πατρίδα του με στόχο να ξεκουραστεί. Τις ελεύθερες ώρες, όπως δήλωσε, παίζει βιντεοπαιχνίδια καθώς με αυτό τον τρόπο χαλαρώνει. «Δεν είμαι ο τύπος της παραλίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

– Την καλύτερη φετινή του επίδοση πέτυχε στα 100 μ. ο Ασάφα Πάουελ, στο «Pedro Cup» της Πολωνίας. Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ κέρδισε με 9.82 ενώ στα 200μ., ο Τάισον Γκέι ο οποίος πέρασε τη γραμμή τερματισμού σε 20.21.