Γίνεται «Ιππότης» και… δρόμος στην Τζαμάικα ο Ουσέιν Μπολτ

Γίνεται «Ιππότης» και… δρόμος στην Τζαμάικα ο Ουσέιν Μπολτ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Ουσέιν Μπολτ υποστηρίζει ότι δεν έχει γίνει θρύλος αλλά για τους ανθρώπους της πατρίδας του, της Τζαμάικας, είναι θρύλος. Ο γρηγορότερος άνθρωπος του κόσμου βρίσκεται μόλις δύο ημέρες στο νησί της Καραϊβικής και οι τιμές διαδέχονται η μία την άλλη. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπρους Γκόλντινγκ, ανακοίνωσε ότι θα τιμηθεί με τον τίτλο του «Ιππότη», ενώ ένας καινούργιος αυτοκινητόδρομος θα φέρει το όνομά του.

Ο τέταρτος υψηλότερος τίτλος στην Τζαμάικα είναι αυτός του «Ιππότη». Το «αστροπελέκι» θα έχει όλα τα δικαιώματα ενός πρεσβευτή, ενώ θα διαθέτει και διπλωματικό διαβατήριο. Ο αθλητής θα γίνει το νεότερο πρόσωπο που θα λάβει αυτή την τιμητική διάκριση.

Στις αρχές του 2009, ο Ουσέιν Μπολτ είχε ένα τροχαίο ατύχημα. Ο δρόμος αυτός, που συνδέει τις σημαντικότερες πόλεις στο νησί της Καραϊβικής, ανακατασκευάζεται και θα εγκαινιαστεί σύντομα με το όνομα «Αυτοκινητόδρομος Ουσέιν Μπολτ» (Usain Bolt Ηighway).

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αρχές της Τζαμάικας τιμούν τον αθλητή τους. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και τα μετάλλια που κατέκτησε ο Ουσέιν, η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να υδροδοτήσει το χωριό, Σέργουντ (κοντά στην πόλη Τρελόουνι), όπου γεννήθηκε η «βολίδα» του νησιού. Στο χωριό εξακολουθούν να ζουν οι γονείς του, οι οποίοι διατηρούν μπακάλικο.

Ο αθλητής – φαινόμενο πήγε στην ιδιαίτερη πατρίδα του με στόχο να ξεκουραστεί. Τις ελεύθερες ώρες, όπως δήλωσε, παίζει βιντεοπαιχνίδια καθώς με αυτό τον τρόπο χαλαρώνει. «Δεν είμαι ο τύπος της παραλίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

– Την καλύτερη φετινή του επίδοση πέτυχε στα 100 μ. ο Ασάφα Πάουελ, στο «Pedro Cup» της Πολωνίας. Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ κέρδισε με 9.82 ενώ στα 200μ., ο Τάισον Γκέι ο οποίος πέρασε τη γραμμή τερματισμού σε 20.21.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή