Συμφώνησε και «έπιασε» Λιμάνι ο Ζίκο

Συμφώνησε και «έπιασε» Λιμάνι ο Ζίκο

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Ζίκο είναι ο εκλεκτός της διοίκησης του Ολυμπιακού για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών. Ο Βραζιλιάνος προπονητής ήρθε χθες στην Ελλάδα και με… συνοπτικές διαδικασίες υπέγραψε διετές συμβόλαιο έναντι 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως. Η πρόσληψή του ανακοινώθηκε επισήμως από την ΠΑΕ και λίγο αργότερα βρέθηκε στο γήπεδο Καραϊσκάκη, όπου πήρε μια πρώτη γεύση του Ολυμπιακού στον αγώνα με την Αλκμάαρ. Ο 56χρονος προπονητής έκανε σπουδαία καριέρα ως ποδοσφαιριστής. Με 52 γκολ σε 72 αγώνες με την Εθνική Βραζιλίας, είναι ο τέταρτος σκόρερ όλων των εποχών στη «σελεσάο». Η καριέρα του ως προπονητή άρχισε το 2002, όταν και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Ιαπωνίας. Το 2006 μετακόμισε στην Τουρκία, όπου υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Φενερμπαχτσέ. Με τον Ζίκο στο τιμόνι τους, οι Τούρκοι έφθασαν έως τον προημιτελικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2007-08, όπου αποκλείστηκαν απ’ την Τσέλσι. Είναι η χρονιά που οι «μπλε» είχαν αποκλείσει στους «16» τον Ολυμπιακό του Τάκη Λεμονή. Αν και η διοίκηση της Φενερμπαχτσέ ήθελε την ανανέωση της συνεργασίας με τον Ζίκο, εκείνος δεν συμφώνησε, προσδοκώντας να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Νιούκαστλ. Κάτι που δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα -με προτροπή του Ριβάλντο- να γίνει προπονητής της Μπουνιοντκόρ του Ουζμπεκιστάν. Τελευταίος σταθμός του ήταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας τον Ιανουάριο. Ωστόσο, λόγω της απογοητευτικής πορείας στο πρωτάθλημα της Ρωσίας, απομακρύνθηκε πριν από λίγες ημέρες.

lΕπιβεβαιώθηκε η αρχική εκτίμηση για τον τραυματισμό του Γκαλέτι. Ο Αργεντινός έχει υποστεί θλάση πρώτου βαθμού στον δεξιό δικέφαλο μηριαίο (σε διαφορετικό σημείο από τον προηγούμενο τραυματισμό του), όπως έδειξε η μαγνητική τομογραφία στην οποία υπεβλήθη χθες. Θα μείνει εκτός δράσης για περίπου τρεις εβδομάδες και θα χάσει τους αγώνες με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Πανιώνιο, Αρσεναλ και Λεβαδειακό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή