Επι σκοπον

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ πως στην εφετινή χρονιά τα πάντα πάνε δεξιά στον Παναθηναϊκό, αν εξαιρεθεί ο φυσιολογικός αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ, έστω κι αν η Ατλέτικο Μαδρίτης έμεινε προχθές στο 0-0 με το ΑΠΟΕΛ στο «Βιθέντε Καλντερόν». Η ζημιά αρκετή από αυτόν τον αποκλεισμό, αλλά όχι και καταστροφική.

ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ διαρκείας ξεπέρασαν τις 25.000, γεγονός που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των οπαδών στην ομάδα, η οποία έκανε το ιδανικότερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Οι παίκτες που αποκτήθηκαν μπαίνουν στο πνεύμα της Παιανίας, με πρώτο και καλύτερο τον Λέτο, ενώ πιστεύω πως είναι ζήτημα χρόνου και η εναρμόνιση του Σισέ με την ελληνική πραγματικότητα.

ΑΠΟ την πλευρά του ο Τεν Κάτε, με την έναρξη του πρωταθλήματος, ακολουθεί λογικές επιλογές και δεν πειραματίζεται όπως έκανε σε πολλά παιχνίδια της περσινής περιόδου, αλλά και σ’ αυτά με την Ατλέτικο.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ φαίνεται να έχει γίνει μία επιστημονική προετοιμασία, αφού όλοι οι παίκτες εμφανίζονται σε άριστη φυσική κατάσταση και δεν υπήρξαν πολλοί και σοβαροί μυϊκοί τραυματισμοί. Ενα γεγονός σύνηθες στην αρχή της σεζόν σε κάθε ομάδα, αν δεν γίνει η σωστή επάνοδος των ποδοσφαιριστών στην αγωνιστική δράση.

ΤΟ ΠΙΟ σπουδαίο και ευχάριστο γεγονός όμως είναι η έκδοση εντός των προσεχών ημερών της οικοδομικής άδειας ώστε να αρχίσουν οι εργασίες θεμελίωσης και ανωδομής, για την ανέγερση του γηπέδου του στον Βοτανικό. Το έργο ζωής για τον σύλλογο αρχίζει πλέον να παίρνει σάρκα και οστά.

ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ βέβαια να χαθεί πολύτιμος χρόνος επειδή κάποιοι δεν είχαν κάνει σωστά τη δουλειά τους, ενώ άλλοι οχυρωμένοι στα γραφεία τους, δεν μπορούσαν να δουν πίσω από τη μύτη τους. Σίγουρα ο νόμος είναι… νόμος. Αλλά όταν υπάρχει, από τη μία πλευρά πολιτική βούληση και από την άλλη, θέληση να γίνουν παραχωρήσεις στις απαιτήσεις, μπορούν να ξεπεραστούν τα προβλήματα που προκύπτουν για την ολοκλήρωση ενός τεράστιου έργου, όπως είναι η ανάπλαση όλης της περιοχής.

ΦΥΣΙΚΑ το ότι οι τρεις πλευρές, Παναθηναϊκός, Δήμος και ΥΠΕΧΩΔΕ, έκατσαν σε ένα τραπέζι και έλυσαν τις διαφορές τους, με αποτέλεσμα η έκδοση πολύ σύντομα της πολυπόθητης άδειας, δεν σημαίνει πως το γήπεδο… τελείωσε. Τα εμπόδια που θα προκύψουν θα είναι πολλά. Με πρώτο και καλύτερο αυτό που πιθανόν να τεθεί από την πλευρά της εταιρείας του Μπάμπη Βωβού, η αντίδραση της οποίας παραμένει άγνωστη.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ, αν πράγματι όλοι επιθυμούν μέσα στα νόμιμα πάντα πλαίσια και χωρίς παρατυπίες να γίνει το γήπεδο, θα πρέπει η συνεργασία τους να είναι συνεχής και άνευ παλινδρομήσεων.

ΣΙΓΟΥΡΑ οι αντιρρήσεις που υπήρξαν και υπάρχουν ακόμα έχουν και λογικές αιτιάσεις. Ομως αφού πλέον αποφασίστηκε να γίνει το έργο ας τελειώσει μια ώρα αρχύτερα. Η καθυστέρηση για την ολοκλήρωσή του κοστίζει πολλά χρήματα σε όλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή