Εδειξαν τα δόντια τους από νωρίς οι αγγλικές ομάδες

Εδειξαν τα δόντια τους από νωρίς οι αγγλικές ομάδες

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγγλική κυριαρχία προοιωνίζεται ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού μετά την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων, οι τέσσερις αγγλικές ομάδες σημείωσαν ισάριθμες νίκες. Βεβαίως, καμιά από αυτές δεν ήταν άνετη, όλες ήταν στο ένα γκολ και η Αρσεναλ χρειάστηκε να ανατρέψει ένα μειονέκτημα δύο τερμάτων ώστε να επαναφέρει την τάξη στον όμιλο του Ολυμπιακού και να νικήσει με 3-2 στο Βέλγιο τη Σταντάρ Λιέγης.

Πρόσωπο της βραδιάς για την Αρσεναλ ήταν ο Εντουάρντο ντα Σίλβα. Ο Βραζιλιανοκροάτης σκόραρε το νικητήριο τέρμα για τους Λονδρέζους σε έναν αγώνα που επρόκειτο να χάσει λόγω της πρωτόδικης ποινής του για αποκλεισμό από δύο αγωνιστικές. Η Αρσεναλ όμως κέρδισε την έφεση και ο Εντουάρντο την αντάμειψε πετυχαίνοντας το τρίτο γκολ εννιά λεπτά πριν από τη λήξη. Ωστόσο, ήταν ο ίδιος που με ένα αχρείαστο τακουνάκι δώρισε την μπάλα στη γραμμή της περιοχής της Αρσεναλ στους Βέλγους κι έτσι άνοιξαν το σκορ από το δεύτερο λεπτό.

Κατώτερο των προσδοκιών αποδείχθηκε το μεγάλο ματς της Τετάρτης μεταξύ της Ιντερ και της Μπαρτσελόνα, αφού το 0-0 δεν ικανοποίησε παρά μόνον τους προπονητές των ομάδων. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχε η χειραψία του Σαμουέλ Ετό, άσου πλέον της Ιντερ, με τον πρώην τεχνικό του στην Μπαρτσελόνα, τον Γιόζεπ Γκουαρδιόλα. Ομως ούτε ο Ετό ούτε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, που το καλοκαίρι ακολούθησε το αντίστροφο δρομολόγιο (Μιλάνο – Βαρκελώνη) κατάφεραν έστω κι ένα σουτ εντός τέρματος.

«Το γεγονός ότι μια τέτοια ομάδα υποχρεώθηκε να βάλει οκτώ ή και εννέα παίκτες πίσω λέει πολλά για την ομάδα της Μπαρτσελόνα αυτή την εποχή», υπογράμμισε ο Τσάβι, ο μέσος των Καταλανών, μιλώντας για την τακτική που υποχρεώθηκε να ακολουθήσει η Ιντερ του Ζοζέ Μουρίνιο. «Ημαστε πολύ ανώτεροι της Ιντερ», επεσήμανε ο Ισπανός.

Ο κ. Μουρίνιο από την πλευρά του επαίνεσε την ομάδα του για το παιχνίδι της χωρίς την μπάλα, δεδομένου άλλωστε ότι η Μπαρτσελόνα είχε τη μερίδα του λέοντος στην κατοχή της μπάλας μολονότι ήταν η φιλοξενούμενη.

Τέλος, από τις ομάδες που αγωνίστηκαν την Τρίτη θα απουσιάσουν λόγω τραυματισμών για 20 μέρες ο Φάμπιο Καναβάρο της Γιουβέντους, για δύο εβδομάδες ο Κρίστοφ Μετζέλντερ της Ρεάλ και για επτά με δέκα μέρες ο συμπαίκτης του, Τσάμπι Αλόνσο.

Τελευταίες μεταγραφές

Καθώς εκπνέουν οι προθεσμίες απόκτησης ελεύθερων ποδοσφαιριστών, η Γουέστ Χαμ ανακοίνωσε την ένταξη στο ρόστερ της του Μεξικανού επιθετικού Γκίγιε Φράνκο, ενός παίκτη γνωστού από τη θητεία του στη Βιγιαρεάλ και στόχου αυτό το καλοκαίρι και της Λάρισας. Ο 32χρονος είναι μόνιμος στην ενδεκάδα της εθνικής Μεξικού. Επίσης, η Εβερτον ήρθε σε συμφωνία με τον πρώην παίκτη της Γουέστ Χαμ, τον αμυντικό Λούκας Νιλ. Προ διετίας ο Αυστραλός διεθνής είχε αρνηθεί την πρόταση για απόκτησή του από τη συμπολίτισσα της αντιπάλου της ΑΕΚ, Λίβερπουλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή