ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

THE GUΑRDΙΑΝΤρεις αγωνιστικές στον Αντεμπαγιόρ

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ τιμωρήθηκε με ποινή τριών αγωνιστικών για βίαιο παιχνίδι κατά τον αγώνα της ομάδας του με την Αρσεναλ, όπως αποφάσισε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Η τιμωρία του παίκτη από το Τόγκο αρχίζει από το ντέρμπι του Μάντσεστερ κόντρα στη Γιουνάιτεντ αυτό το Σαββατοκύριακο και ισχύει και για τον αγώνα του Λιγκ Καπ με τη Φούλαμ και για τον αγώνα πρωταθλήματος με τη Γουέστ Χαμ. Η Σίτι αποφάσισε να μην καταθέσει έφεση για την απόφαση που αφορά το πάτημα του Αντεμπαγιόρ στον Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Ωστόσο, σκοπεύει να ζητήσει περαιτέρω εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά τους προκλητικούς πανηγυρισμούς του Αφρικανού μπροστά στους οπαδούς της Αρσεναλ, της παλιάς του ομάδας. «Τόσο ο σύλλογος όσο και ο Αντεμπαγιόρ ο ίδιος αποδεχθήκαμε με βαριά καρδιά την κατηγορία περί βίαιου παιχνιδιού, αν και ο παίκτης επιμένει με έμφαση ότι δεν είχε σκοπό να πράξει κάτι το βίαιο», αναφέρει επίσημη δήλωση της Σίτι.

LΑ GAZZETTA DELLO SΡΟRΤ

Η «θυσία» του Μπριατόρε

«Εφυγα για το καλό της ομάδας», δήλωσε ο Φλάβιο Μπριατόρε αναφορικά με την αποχώρησή του από την ηγεσία της ομάδας της Ρενό στη Φόρμουλα 1 ύστερα από την αποκάλυψη ότι ο Νέλσον Πικέ τράκαρε κατόπιν εντολής το αυτοκίνητό του στο περσινό γκραν πρι της Σιγκαπούρης ώστε να νικήσει τον αγώνα ο Φερνάντο Αλόνσο. «Σκοπός μου ήταν να σώσω την ομάδα από την τιμωρία», δήλωσε ο Ιταλός παράγοντας, απαντώντας γιατί αποχώρησε μόλις η Ρενό αποδέχθηκε τις κατηγορίες για στημένο ατύχημα. Πληροφορίες, όμως, αναφέρουν ότι η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης είναι πιθανό να ζητήσει ακόμη και την έκδοση του κ. Μπριατόρε και του τεχνικού διευθυντή Πατ Σίμοντς για την εκδίκαση της υπόθεσης. Επίσης στο Λονδίνο γράφτηκε και ότι δεν αποκλείεται ο κ. Μπριατόρε να αποχωρήσει και από τη διοίκηση της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς.

ΜΑRCΑ

Νέα βέλη Πελέ κατά Ντιέγκο

Ο Πελέ εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Μαδρίτη για να ρίξει ξανά λάδι στη φωτιά της διαμάχης του με τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο «Βασιλιάς» θύμισε ότι για να είναι ένας ποδοσφαιριστής ο καλύτερος του κόσμου θα πρέπει να κυριαρχεί σε κάθε τρόπο παιξίματος, κατακρίνοντας τις ικανότητες του Αργεντινού στο παίξιμο με το κεφάλι: «Το μοναδικό σημαντικό τέρμα που πέτυχε με το κεφάλι ήταν με το χέρι», είπε καυστικά. Επιπλέον, ο Πελέ υπογράμμισε πως «ο Μαραντόνα δεν σούταρε καλά με το δεξί πόδι και διατράνωσε την πεποίθησή του ότι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου ήταν ο Αλφρέδο ντι Στέφανο». Οταν πάντως ρωτήθηκε για τις αποτυχίες του Μαραντόνα ως προπονητή, είπε ότι και ο ίδιος έχει απορρίψει προτάσεις να αναλάβει ομάδες, «ώστε να μη διατρέχει κινδύνους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή