Ο πιο σημαντικός μέχρι τον επόμενο

Ο πιο σημαντικός μέχρι τον επόμενο

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H πιο μεγάλη… ώρα της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, στο 36ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πολωνίας, είναι απόψε στον προημιτελικό αγώνα με την Τουρκία στο «Σπόντκε Αρίνα» του Κατοβίτσε (19.15), προκειμένου να σημάνει μια ακόμα… μεγαλύτερη ώρα με τη διεκδίκηση ενός μεταλλίου, αύριο το βράδυ, στον ημιτελικό της διοργάνωσης. Η ελληνική ομάδα βρίσκεται ξανά στο σταυροδρόμι της επιτυχίας ή της αποτυχίας της στο Ευρωμπάσκετ, αναλόγως με τη νίκη ή την ήττα που θα έχει η αναμέτρηση με τους γείτονές μας. Τι μετρά πιο πολύ σ’ αυτά τα παιχνίδια που έχουν επόμενη ημέρα μόνο για τον νικητή; Το «θέλω» είναι δεδομένο και για τους 24 παίκτες και τους προπονητές τους που θα παραταχθούν πάνω στο παρκέ. Το «μπορώ» θα φανεί στη διάρκεια και στην κατάληξη του ελληνοτουρκικού αγώνα, ενώ μπορεί να χρειαστεί και η τύχη στο τελευταίο σουτ ή σε μια βολή ή σ’ ένα ριμπάουντ. Η Εθνική ομάδα δεν περιμένει, εννοείται, τη βοήθεια της τύχης για να νικήσει τους Τούρκους, αλλά για να έχει το παιχνίδι σασπένς μέχρι το τέλος, θέλει να βρει και πάλι το «άστρο» που δεν είχε στα δύο τελευταία παιχνίδια με τους Ρώσους και τους Γάλλους.

«Αυτό το παιχνίδι περιμένουμε τους δύο τελευταίους μήνες. Είναι το πιο κρίσιμο, υπάρχει άγχος, αλλά είμαστε εδώ για να αποδείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι και καλύτεροι για να προκριθούμε στα ημιτελικά», είπε ο Νίκος Ζήσης, που θα συμπληρώσει στον σημερινό αγώνα εκατό εμφανίσεις με την φανέλα της Εθνικής ομάδας.

«Σε τέτοια παιχνίδια δεν σκέφτεσαι ποιος είναι ο αντίπαλος, Προσπαθείς να κάνεις το παιχνίδι σου. Να επιβάλλεις τον ρυθμό σου, να μην κάνεις λάθη και να είσαι ψύχραιμος και συγκεντρωμένος από τη στιγμή που θα βγεις από τα αποδυτήρια μέχρι να επιστρέψεις σ’ αυτά», συμπλήρωσε ο αρχηγός Αντώνης Φώτσης και δίπλα του, ο Βασίλης Σπανούλης συμφώνησε: «Θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη. Πιστεύουμε ότι αξίζουμε να προκριθούμε και πρέπει να το αποδείξουμε. Δεν σκεφτόμαστε τη φανέλα των αντιπάλων μας, γιατί θα παίξουμε με την ίδια δύναμη, όποιος κι αν είναι απέναντί μας».

Η προετοιμασία της Εθνικής, στις δύο ημέρες ανάπαυσης που είχε, ολοκληρώθηκε χθες και στην τεχνική ανάλυση που έγινε από τον Καζλάουσκας και τον Σφαιρόπουλο στους διεθνείς παίκτες, η άμυνα και κυρίως το μαρκάρισμα του Ιλιασόβα ήταν τα κύρια θέματα.

Η «ανάγνωση» της Τουρκίας από το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «είναι ομάδα που έχει κατανομή ρόλων. Στην άμυνα παίζει δυνατά και με ενέργεια, ενώ χρησιμοποιεί και άμυνες ζώνης και «ζον πρες». Στην επίθεση στηρίζονται κυρίως στον Ιλιασόβα, ο οποίος είναι ο κινητήριος μοχλός, αλλά και στον Τούρκογλου που κάνει πολλές δουλειές στο γήπεδο. Διαθέτει παίκτες σουτέρ, τον Τουντσερί, τον Αρσλάν και τον Ονάν». Για τον τεχνικό της Τουρκίας, Μπόγκνταν Τάνιεβιτς, η Εθνική Ελλάδας κερδίζει τον σεβασμό από τις επιτυχίες των προηγούμενων χρόνων, αλλά «θέλουμε τη νίκη και στοχεύουμε ψηλά.

Στο Παγκόσμιο, πριν από τρία χρόνια, χάσαμε στο τελευταίο σουτ. Η Ελλάδα έχει απουσίες, αλλά παίζει με καρδιά και διαθέτει τέσσερις πολύ καλούς παίκτες. Ολα θα κριθούν στην ομαδικότητα και στην αποφασιστικότητα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή