Πέσιτς: Η Ελλάδα να επικεντρωθεί στον Ιλιασόβα

Πέσιτς: Η Ελλάδα να επικεντρωθεί στον Ιλιασόβα

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δυνατή και αποτελεσματική άμυνα που έχουν παίξει μέχρι τώρα στους έξι αγώνες τους στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας οι εθνικές ομάδες της Ελλάδας και της Τουρκίας θα είναι και το κριτήριο της εξέλιξης και της έκβασης που θα έχει ο σημερινός κρίσιμος προημιτελικός.

Ο Σβέτιλσαβ Πέσιτς των δύο χρυσών μεταλλίων με την εθνική Σερβίας, σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ανέλυσε για την «Κ» τα δυνατά και αδύνατα σημεία των δύο ομάδων, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η Τουρκία έχει μεγαλύτερη ομοιογένεια στο παιχνίδι της από την Ελλάδα, ενώ οι σημαντικές απουσίες της Εθνικής έχουν καλυφθεί σε μικρό ποσοστό.

«Και οι δύο ομάδες έχουν δείξει μεγάλη δύναμη στην άμυνά τους. Σε κανένα παιχνίδι τους δεν άφησαν τον αντίπαλο να ξεφύγει στο σκορ. Πιστεύω ότι το ίδιο και θα γίνει και στον προημιτελικό.

Εννοείται ότι τα αμυντικά ριμπάουντ θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην αμυντική αποτελεσματικότητα, εφόσον ούτε οι Ελληνες ούτε οι Τούρκοι δεν αφήνουν αμαρκάριστα σουτ», λέει ο Σέρβος τεχνικός, κοιτώντας τη στατιστική που δίνει μέσο όρο άμυνας 69 πόντων στην Ελλάδα και 67 στην Τουρκία, ενώ στα ριμπάουντ υπάρχει μηδαμινή διαφορά (μ. ο. 35-34). Η Τουρκία κάνει λιγότερα λάθη (μ. ο. 12-10), ενώ υπάρχει απόλυτη ισορροπία στα τρίποντα (35%) και οι αντίπαλοί μας είναι πιο εύστοχοι στα δίποντα (58-54%).

Για τις επιθετικές αρετές της Ελλάδας και της Τουρκίας ο Πέσιτς προβλέπει παρόμοιους «πονοκεφάλους» για τους συναδέλφους του, Γιόνας Καζλάουσκας και Μπόγκνταν Τάνιεβιτς.

«Η Ελλάδα πρέπει να επικεντρωθεί στον Ιλιασόβα. Παίζει ώριμα και αυτός είναι ο ουσιαστικός ηγέτης της Τουρκίας. Ο περιορισμός του θα είναι σημαντικό κομμάτι του αγώνα. Σπουδαίος παίκτης ο Τούρκογλου, αλλά δεν είναι ανεξέλεγκτος στις επιλογές του και βοηθάει ομαδικά. Οι ψηλοί της Τουρκίας δεν είναι πολύ επικίνδυνοι, αλλά είναι αξιόλογοι. Συνολικά, η Τουρκία παίζει με λίγα λάθη και είναι ώριμη. Δύσκολα χάνει τον έλεγχο του ρυθμού», υπογραμμίζει ο Πέσιτς και από την Ελλάδα ξεχωρίζει δύο παίκτες:

«Ο Σπανούλης είναι το μεγάλο «αστέρι». Παρατήρησα ότι ο Σχορτσιανίτης είναι ο καλύτερος Ελληνας ψηλός και όλοι ξέρουν βέβαια τον Φώτση και τον Ζήση. Εχω αμφιβολίες για το «βάθος» του ελληνικού πάγκου».

Ποιος θα νικήσει; «Ακόμα κι αν η μία ή η άλλη ομάδα ξεφύγει στο σκορ, θα γίνει «μάχη» μέχρι το τέλος. Μπορεί να χρειαστεί και ο «ήρωας» της βραδιάς για να δούμε τον νικητή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή