Στόχος, το μετάλλιο ή η τιμητική 5η θέση

Στόχος, το μετάλλιο ή η τιμητική 5η θέση

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κρίσιμη ημέρα για την πορεία της Εθνικής ομάδας της Ελλάδος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο νέων γυναικών (ώς και 20 ετών), που διεξάγεται στο προάστιο της Νάπολης, Φουοριγκρότα, φθάνει. Σήμερα, μετά τις 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, θα γνωρίζουμε αν θα μπορεί να διεκδικήσει μετάλλιο ή, απλώς, την τιμητική 5η θέση. Ο προημιτελικός αγώνας με την ισχυρότατη Ισπανία θεωρείται πολύ δύσκολος, διότι, πέρα από τα άλλα προσόντα της, η αντίπαλός μας διαθέτει ένα όπλο, που δεν έχει η ομάδα μας. Σπουδαία φουνταριστή. Η Εθνική μας παίζει με λύσεις ανάγκης, βασιζόμενη στη φιλοτιμία της Ναυσικάς Αλεξάκη, που δεν είναι κλασική φουνταριστή και αγωνίζεται στη θέση αυτή επειδή οι δύο πρώην βασικές της ομάδας βρίσκονται εκτός. Η μία γιατί σταμάτησε το πόλο και η άλλη λόγω τραυματισμού.

«Την Ισπανία την γνωρίζουμε και μας γνωρίζει. Στον αγώνα τους με την Ιταλία είδα μια ομάδα πολύ δυνατή, όμως δυνατή είναι και η δική μας. Μπορούμε να τη νικήσουμε. Η Ισπανία διαθέτει πολύ καλή φουνταριστή. Πρέπει να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας στο πώς θα την περιορίσουμε, ώστε να την υποχρεώσουμε να πάει σε άλλου είδους επιθέσεις. Πρέπει, όμως, πρώτα να νικήσουμε τον εαυτό μας. Να περιορίσουμε, δηλαδή, τα λάθη στο ελάχιστο. Τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Εμείς, όπως όλες οι ελληνικές ομάδες, χάνουμε από τα λάθη μας, γιατί σε τέτοιο επίπεδο αυτά πληρώνονται. Αν επιβάλλουμε τον ρυθμό μας, δύσκολα μπορούν να μας νικήσουν άλλες ομάδες. Αν, όμως, κάνουμε πολλά προσωπικά λάθη, χάνουμε. Οπως έχω ξαναπεί, σε τέτοιους αγώνες πρέπει να κρατάμε χαμηλά το σκορ. Στην επίθεση πρέπει να έχουμε υπομονή και όχι βιαστικές επιλογές», λέει ο προπονητής, Κώστας Πετράκης.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια των προημιτελικών είναι: Ουγγαρία – Ιταλία, Ρωσία – Μ. Βρετανία και Ολλανδία – Σερβία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή