Επι σκοπον

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΑ… ΨΕΜΑΤΑ τελείωσαν για την εθνική μας ομάδα. Απόψε στις 19.15 καλείται να αποδείξει με αντίπαλο την Τουρκία πως το ελληνικό μπάσκετ έχει βάθος και μπορεί να διακριθεί ακόμα και όταν δεν αγωνίζονται τα «πρώτα βιολιά του», όπως είναι οι Διαμαντίδης και Παπαλουκάς.

ΒΕΒΑΙΑ, το να φτάσει στους τέσσερις αυτού του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος δεν θα είναι και η τεράστια επιτυχία, αφού σχεδόν όλες οι ομάδες που λαμβάνουν μέρος δεν έχουν και τους καλύτερους παίκτες που διαθέτουν. Επομένως, ας μην κρυβόμαστε, ένας αποκλεισμός θα είναι αποτυχία.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ των παικτών του Γιόνας Καζλάουσκας κάθε άλλο παρά εύκολη είναι. Η Τουρκία, την οποία κανείς δεν υπολόγιζε μεταξύ των φαβορί, έδειξε πως έχει και τις δυνατότητες, αλλά πολύ περισσότερο τη θέληση να φτάσει ακόμη και στην κορυφή αυτού του τουρνουά.

ΜΕ τους Χινταγέτ Τούρκογλου, Ερσάν Ιλιασόβα και Εντέρ Αρσλάν στην πρώτη γραμμή, η ομάδα του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς δεν είναι πλέον η γνωστή «loser», αλλά ένα σύνολο που μπορεί να νικήσει όποιον αντίπαλο βρεθεί μπροστά της σ’ αυτό το Ευρωμπάσκετ.

ΚΑΤΙ που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή της Εθνικής μας είναι πως δεν έδειξε ότι μπορεί να έχει μία σταθερή απόδοση και μία ισορροπία μεταξύ αμυντικής και επιθετικής λειτουργίας. Σίγουρα κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ δύσκολο να είχε επιτευχθεί, αφού πήγε στην Πολωνία με νέο προπονητή, ο οποίος έχει τελείως διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία από τον προκάτοχό του Παναγιώτη Γιαννάκη.

ΦΥΣΙΚΑ, όλα αυτά δεν ενδιαφέρουν τον Ελληνα φίλαθλο ο οποίος περιμένει σήμερα να δει την ομάδα μας να κερδίζει την Τουρκία και για να περάσει στους τέσσερις, αλλά και για τους γνωστούς… εθνικούς λόγους. Κάτι που σίγουρα δεν θα πρέπει να σκέφτονται οι διεθνείς μας ώστε να αφοσιωθούν στο παιχνίδι. Διότι είναι σίγουρο πως οι Τούρκοι θα έχουν αυτόν τον φανατισμό που πιθανόν να τους αποσυντονίσει αν το ματς δεν κυλήσει έτσι όπως θα το ήθελαν.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ και θα πρέπει ο Καζλάουσκας να βρει τον τρόπο να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό του. Να πάρει η Εθνική μας προβάδισμα στο σκορ και να αναγκάσει τους γείτονές μας να μας κυνηγούν. Τότε είναι σχεδόν σίγουρο πως θα χάσουν την ψυχραιμία τους, αφού έχουν αυτό το μειονέκτημα.

ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ απόψε δεν υπάρχει το φαβορί. Αν κάποια από τις δύο ομάδες έχει το προβάδισμα για το ροζ φύλλο του αγώνα, είναι η αντίπαλός μας. Κι επειδή η ομάδα μας στα δύο τελευταία παιχνίδια, έστω κι αν τα έχασε στο τελευταίο σουτ, έδειξε πως έχει σκαμπανεβάσματα, αλλά και διότι η Τουρκία θέλει επιτέλους να φτάσει πιο ψηλά απ’ ό, τι στα προηγούμενα Ευρωπαϊκά με τον Τάνιεβιτς στον πάγκο, έχει καταταγεί 12η. Στη Σερβία το 2005 και στην Ισπανία το 2007.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή