Ζίκο, η ιδανική λύση αν μπορούσε και να… αγωνιστεί!

Ζίκο, η ιδανική λύση αν μπορούσε και να… αγωνιστεί!

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρόσληψη του Ζίκο στη θέση του Τιμούρ Κετσπάγια εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο και για την ομάδα, αλλά και για τον ίδιο τον Σωκράτη Κόκκαλη. Διότι η προϊστορία του άλλοτε σπουδαίου ποδοσφαιριστή, ως προπονητή δεν ήταν ανάλογη μ’ αυτήν ως παίκτης, ενώ κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την… αντικειμενικότητά του μέσα στα αποδυτήρια. Αφού ως γνωστόν οι Βραζιλιάνοι, όταν βρίσκονται στο εξωτερικό, πάντα προσέχει ο ένας τον άλλον. Και στον Ολυμπιακό υπάρχουν πολλοί που συμπτωματικά όλοι τους, αυτή την περίοδο, βρίσκονται σε αγωνιστική ύφεση.

Ας αρχίσω από το πρώτο. Τι έχει πετύχει ως προπονητής, ο «λευκός Πελέ», όπως τον αποκαλούσαν όταν διέπρεπε στα γήπεδα όλου του κόσμου; Ξεκίνησε την καριέρα του στην Εθνική Ιαπωνίας το 2002, εν συνεχεία βρέθηκε στη Φενέρμπαχτσε με την οποία έφτασε το 2007-2008 έως τον προημιτελικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και μετά βρέθηκε στο Ουζμπεκιστάν και στην Μπουνιοντκόρ μετά την προτροπή του Ριβάλντο. Η βραζιλιάνικη αλληλοβοήθεια που προανέφερα. Τέλος μετακόμισε στην ΤΣΣΚΑ, από την οποία απελύθη λόγω της κακής πορείας που είχε στο ρωσικό πρωτάθλημα.

Βεβαίως αυτό δεν αποτελεί και ένδειξη πως δεν θα πάει καλά με τον Ολυμπιακό. Αν όμως συμβεί κάτι τέτοιο πολύ δύσκολα ο Σωκράτης Κόκκαλης θα μπορέσει να απαλλαχθεί από αυτόν, όπως έγινε με τον Τιμούρ Κετσπάγια. Οι Βραζιλιάνοι δεν… χαρίζουν ούτε σεντς από αυτά που δικαιούνται. Και σημειώστε πως το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου τεχνικού είναι διετές με ετήσιες απολαβές που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ! Ποσό αρκετά μεγάλο σε σχέση με την προϋπηρεσία του.

Αλλά για να μη… χαρακτηριστώ γκρινιάρης και πως δεν είδα με καλό μάτι την πρόσληψη του Ζίκο, να δεχτώ πως είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Ομως ο Ολυμπιακός που παρακολούθησα και παρακολουθήσατε την Τετάρτη, με αντίπαλο την όχι και σπουδαία ως ομάδα Αλκμαάρ, είχε την ανάγκη μόνο ενός καλού προπονητή; Ή χρειάζεται παίκτες, από έναν, σχεδόν σε όλες τις γραμμές;

Ο νέος τεχνικός ηγέτης των «ερυθρολεύκων» παρακολούθησε κι αυτός το παιχνίδι και ο τηλεοπτικός φακός τον έπιασε να κρατά σημειώσεις. Σ’ αυτές συμπεριέλαβε την αρνητική απόδοση των συμπατριωτών του, Ντιόγκο, Ντουντού και Λεονάρντο; Είδε πως στην αριστερή πλευρά, αμυντικά και επιθετικά πάλευε μόνο ο Ραούλ Μπράβο κι αν πληροφορήθηκε πως ο Ισπανός δεν φημίζεται και για τις αντοχές του ώστε να μπορεί να παίζει συνεχώς σε Ελλάδα και Ευρώπη;

Δεν μπορώ να γνωρίζω αν ο Σωκράτης Κόκκαλης, βλέποντας τις ελλείψεις που έχει η ομάδα του, αποφάσισε να ξοδέψει χρήματα για να φέρει τους παίκτες που χρειάζεται. Ή αν κάτι τέτοιο είναι μεταξύ των όρων που έθεσε ο Ζίκο, αν και το θεωρώ πολύ δύσκολο να πρόφτασαν να συζητήσουν κάτι τέτοιο.

Γι’ αυτό ακούγοντας τους φίλους του Ολυμπιακού, φεύγοντας την Τετάρτη το βράδυ από το γήπεδο Καραϊσκάκη, κατάλαβα πως κι αυτοί έχουν πολλές αμφιβολίες αν θα μπορέσει να ξεπεράσει μόνο με τον Ζίκο τα προβλήματα που παρουσίασε η ομάδα στο νικηφόρο παιχνίδι με την Αλκμαάρ.

Διότι η σπουδαία αυτή νίκη μπορεί να λειτούργησε σαν ασπιρίνη και να καταπράυνε για λίγο τον πόνο, από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις. Αλλά ως γνωστόν δεν μπορεί και να γιατρέψει την αρρώστια που προκάλεσε αυτό τον πόνο. Γι’ αυτήν χρειάζονται επειγόντως δυνατά… αντιβιοτικά!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή