Πισω απο τις καμερες

3' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι παίκτες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους

Γεγονός είναι πως οι Ελληνες παίκτες αντιλαμβάνονται διαφορετικά τις δύσκολες καταστάσεις στον Ολυμπιακό. Ο Αντώνης Νικοπολίδης και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ώς ένα βαθμό κρατούσαν την ομάδα όρθια μέχρι τον αγώνα με την Αλκμααρ. Την Τετάρτη το βράδυ, γύρισαν (από τραυματισμό) άλλοι δύο Ελληνες που έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Ο Βασίλης Τοροσίδης, σκόρερ του «χρυσού» γκολ με τους Ολλανδούς, ήταν αναμφίβολα ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο δε Στολτίδης έπαιξε μόλις δέκα λεπτά, αλλά με την παρουσία του έδειξε πόσο απαραίτητος είναι. Γι’ αυτό και τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι φωνές για μη χάσουν οι «ερυθρόλευκοι» την ελληνική τους ταυτότητα. Ν. Ν. Γ.

Αναδρομικές ποινές

Ο μεγαλύτερος θόρυβος εάν και εφόσον δουν το φως της δημοσιότητας τα 15 παιχνίδια του προηγούμενου πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής που σύμφωνα με τον επικεφαλής της πειθαρχικής επιτροπής της ΟΥΕΦΑ Πέτερ Λίμαχερ είναι «στο κόκκινο» -δηλαδή πιθανότατα στημένα- δεν αποκλείεται να προκύψει από παράγοντες του ποδοσφαίρου που θα θεωρήσουν τις ομάδες τους θιγμένες… Αν, για παράδειγμα, στους 15 αγώνες υπάρχουν πολλά παιχνίδια κάποιας ομάδας που ανέβηκε στη Σούπερ Λίγκα, δεν αποκλείεται κάποια ή κάποιες από αυτές που υποβιβάστηκαν ή που δεν ανέβηκαν κατηγορία ν’ αρχίσουν τις διαμαρτυρίες…

Πάντως, ο πειθαρχικός κώδικας δεν είναι τόσο μπροστά ώστε να προβλέπει αναδρομικές ποινές και αποβολές ομάδων εφόσον αποδειχθεί ότι έχουν σχέση… Μπλου.

Το όνειρο του Γκαγκάτση

Πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ είναι το όνειρο του Βασίλη Γκαγκάτση, όπως τόνισε σε δηλώσεις του στην τοπική εφημερίδα της Κομοτηνής «Χρόνος». Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ βρέθηκε στην Κομοτηνή για την ορκωμοσία του γιου του που αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή και εκεί δέχτηκε αρκετές ποδοσφαιρικές ερωτήσεις. «Αυτή τη στιγμή δεν θα έλεγα ότι έχω κάποιο προσωπικό στόχο. Θέλω να πετύχω στον ΠΑΟΚ. Δεν κάνω όνειρα. Το όνειρό μου ήταν κάποια στιγμή να δω την Εθνική ομάδα ψηλά, το έκανα πράξη, αποχώρησα. Τώρα θέλω να δω τον ΠΑΟΚ όσο γίνεται πιο ψηλά, να κατακτήσουμε ένα πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ και βεβαίως να δούμε ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο από αυτό το οποίο μέχρι σήμερα βλέπουμε», σχολίασε μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ. Γ. Σ.

Τυπολάτρες Ιταλοί

Πιστεύαμε, ότι τυπολάτρες είναι κυρίως οι λαοί της Βόρειας Ευρώπης. Απεδείχθη ότι τέτοιοι υπάρχουν σε όλους τους λαούς. Ακόμη και στους νότιους Ιταλούς. Ζήτησε η ελληνική αποστολή, που μετέχει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο νέων γυναικών, το οποίο διεξάγεται σε προάστιο της Νάπολι, να μην επιστρέψει στο ξενοδοχείο αμέσως μετά τον προχθεσινό αγώνα με την Ουκρανία, ώστε τα κορίτσια να κάνουν μια βόλτα και να γυρίσουν με το επόμενο πούλμαν. Οι Ιταλοί, όμως, δεν το δέχθηκαν, διότι ήταν προγραμματισμένο με το επόμενο να επιστρέψουν δύο άλλες ομάδες. Παρά τις διαβουλεύσεις και, μολονότι ήταν φανερό, ότι δεν υπήρχε θέμα χώρου, αφού σε πούλμαν των 50 θέσεων (και) θα έμπαιναν 45-48 άνθρωποι, έμειναν ανένδοτοι ώς το τέλος και τα κορίτσια με το παράπονο. Ν. Α. Κων.

Μεταγραφή από… Δευτέρα

Ο Γιάννης Καλαμπόκης είναι ο μοναδικός παίκτης της Εθνικής ομάδας που δεν γνωρίζει το μέλλον του στο επόμενο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, αφού δεν έχει συμφωνήσει με ομάδα. Γεγονός που δεν αγχώνει ακόμα τον διεθνή παίκτη, αφού η σκέψη του είναι μόνο στις υποχρεώσεις του στο Ευρωμπάσκετ και οι οικονομικές διαπραγματεύσεις πρέπει να περιμένουν για την ερχόμενη Δευτέρα, όταν και θα επιστρέψει από την Πολωνία στην Ελλάδα. Μια φήμη που ακούστηκε για τον Αρη, δεν υφίσταται. Γ. Β.

Σκληρή τιμωρία

Ούτε σε φιλικά παιχνίδια δεν μπορούν να πάρουν μέρος οι αθλήτριες του Παναθηναϊκού που τιμωρήθηκαν από την Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος. Μάλιστα, εάν προβούν σε μια τέτοια ενέργεια κινδυνεύουν ακόμα και με αποκλεισμό για πάντα ενώ, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΦΙΠ, μπορεί να τιμωρηθούν ακόμα και όσοι δουν τα κορίτσια σε ένα γήπεδο και δεν θα το αναφέρουν. Πάνω απ’ όλα όμως δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή από τη στέρηση της φιλάθλου ιδιότητας ακόμα και για… μια ώρα. Σπυρ. Σπαν.

Οι οφειλές αιώνια απειλή

Τα… φαντάσματα του παρελθόντος δεν λένε να αφήσουν ήσυχη την ΚΑΕ ΑΕΚ. Οι παλιές οφειλές της ομάδας θα την κυνηγάνε… αιωνίως, έως ότου βέβαια εξοφληθούν. Μέχρι τότε θα υπάρχει η ίδια ιστορία. Η FIBA θα στριμώχνει την Ενωση στα… σχοινιά και οι λύσεις που θα προκύπτουν θα είναι προσωρινές. Εκτός κι αν, κάποια στιγμή βρεθεί μια οριστική λύση που θα δώσει ένα τέλος σε αυτό του μαρτύριο του «Δικεφάλου». Και αυτή είναι μία. Να βρεθεί τρόπος να εξοφληθούν αυτά τα χρέη. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει. Σ. Δ.

Κατάσκοποι…

Το αγωνιστικό ημερολόγιο της δευτεραθλήτριας κόσμου στα 100μ. εμπόδια, Πρισίλα Λόπες, έκλεψαν άγνωστοι κατά τη διάρκεια του γκραν πρι της Θεσσαλονίκης. Φυσικά, αυτός που το έκανε δεν είχε ανάγκη από χρήματα. Ηθελε κάτι πολυτιμότερο και αυτό δεν ήταν άλλο από τη «συνταγή» της επιτυχίας της αθλήτριας. Κατασκοπία και στον αθλητισμό… Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή