ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ήττα του Παναθηναϊκού, στην πρεμιέρα του  Europa League από την Γκαλατάσαραϊ με 3-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο πρέπει να αποτελέσει το «καμπανάκι» για τον Τεν Κάτε και τη διοίκηση του συλλόγου. Αλλά και για τους οπαδούς τους, οι οποίοι μετά το 3Χ3 στο πρωτάθλημα άρχισαν να προετοιμάζονται για τη… φιέστα της κατάκτησης του τίτλου.

Αποδείχθηκε πως η απόδοση και τα αποτελέσματα στην εγχώρια διοργάνωση δεν μπορούν να αποτελούν οδηγό και κριτήριο για την Ευρώπη. Ειδικά που από φέτος η δεύτερη στην τάξη διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου έχει αναβαθμιστεί και οι ομάδες που μετέχουν έχουν βλέψεις και υψηλούς στόχους.

Σίγουρα η τουρκική ομάδα με προπονητή τον Φρανκ Ράικαρντ έδειξε πως είναι μία κλάση ανώτερη από αυτήν του Παναθηναϊκού. Και σε ποιότητα ποδοσφαιριστών αλλά και σε αγωνιστική τακτική.

Γι’ αυτό και φάνηκε η αδυναμία του γηπεδούχου σχεδόν σε όλους τους τομείς. Ειδικά όμως στην αμυντική λειτουργία, όταν η φιλοξενούμενη με αντεπιθέσεις από όλες τις πλευρές δημιουργούσε φάσεις για γκολ στην εστία του Γκαλίνοβιτς.

Το παιχνίδι της Πέμπτης όμως ανήκει στο παρελθόν και η πρόκριση για την επόμενη φάση δεν έχει χαθεί, αφού υπολείπονται πολλά ακόμα παιχνίδια, στα οποία ο Παναθηναϊκός μπορεί να καλύψει το χαμένο έδαφος και να κατακτήσει ακόμα και την πρώτη θέση. Εξάλλου με την περσινή του πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει αποδείξει πως μπορεί να παίρνει αποτελέσματα εκτός έδρας.

Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει απαραιτήτως ο Τεν Κάτε να βρει λύσεις ώστε ομάδες του επιπέδου της Γκαλατάσαραϊ να μην πετυχαίνουν τόσο άνετα τρία τέρματα και να χάνουν ευκαιρίες για άλλα τόσα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους τέσσερις της αμυντικής γραμμής που χρησιμοποίησε ο Ολλανδός προπονητής. Από τους οποίους ο Μαρίνος έπαιζε για πρώτη φορά σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι υψηλού επιπέδου, ενώ οι δύο κεντρικοί αμυντικοί προσπαθούν ακόμα να μάθει ο ένας τον τρόπο που αγωνίζεται ο άλλος

Πρέπει επιτέλους να δώσει να καταλάβει και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα αλλά και ο Κώστας Κατσουράνης, πως πρέπει να «τρώνε σίδερα» στον νευραλγικό αυτό χώρο και να μην αφήνουν έκθετους τους συμπαίκτες τους στην τελευταία γραμμή άμυνας. Εκεί όποιοι και να είναι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Η πίεση θα επιφέρει το λάθος, όπως έγινε στην περίπτωση του Μαρίνου, που έδωσε το πρώτο γκολ… δώρο στην τουρκική ομάδα.

Αλλά ούτε και η ανάπτυξη της ομάδας ήταν αυτή που θα έπρεπε απέναντι σε μία άμυνα η οποία είχε απουσίες βασικών της στελεχών. Κάποιοι είπαν πως ο Παναθηναϊκός «φοβήθηκε» την Γκαλατάσαραϊ, ορμώμενοι από την εικόνα του αγώνα στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Που αφενός πέτυχε το γκολ και δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες.

Πιστεύω πως αυτό συνέβη επειδή οι κάπως… υπερόπτες παίκτες της τουρκικής ομάδας, άρχισαν τα τακουνάκια και την επίδειξη υψηλής τεχνικής, μετά το 3-0. Οταν το παιχνίδι ήταν στην κόψη του ξυραφιού, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο οι «πράσινοι» δεν απείλησαν ουσιαστικά την εστία των αντιπάλων τους. Κι αυτό αποδεικνύει την επιθετική τους δυστοκία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή