Η ήττα έφερε… γκρίνια στον ΠΑΟΚ

Η ήττα έφερε… γκρίνια στον ΠΑΟΚ

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Δεν έχουν περάσει ούτε δέκα ημέρες από τότε που ο Θοδωρής Ζαγοράκης, απαντώντας σε ερωτήσεις φιλάθλων, είχε τονίσει πως αν καταλάβει ότι διχάζει τον κόσμο, θα αποχωρήσει. Ισως το βράδυ της Κυριακής να ένιωσε κάτι τέτοιο, μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό με 2-1, όταν μεγάλη μερίδα του κόσμου του Δικεφάλου ασκούσε ανοιχτά κριτική σε πρόσωπα που ο ίδιος έχει επιλέξει, όπως στον προπονητή Φερνάντο Σάντος ή στον εκτελεστικού διευθυντή της ΠΑΕ, Βασίλη Γκαγκάτση.

Ο Ζαγοράκης ήταν συγχυσμένος μετά το προχθεσινό παιχνίδι. Είπε πολλά εν βρασμώ ψυχής, είπε ότι φεύγει, όμως η σημερινή μέρα ήταν το καλύτερο γιατρικό. Οπως και πέρυσι μετά το παιχνίδι των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό ήταν «σκασμένος» και έλεγε στους στενούς συνεργάτες του ότι σκέφτεται να αποχωρήσει, έτσι έκανε και προχθές, αλλά η χθεσινή μέρα έβαλε τα πράγματα σε μια τάξη. Ο Ζαγοράκης, λόγω ασθενείας, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στο διοικητικό συμβούλιο που είχε προγραμματιστεί ούτε επισκέφθηκε την ομάδα στην προπόνηση που είχε στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησής του από την ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ διέρχεται κρίση, που πηγάζει ως επί το πλείστον από τα άσχημα αποτελέσματα και την κακή απόδοση της ομάδας. Οι φωνές προς το πρόσωπο του Φερνάντο Σάντος και των επιλογών του πληθαίνουν και ο Πορτογάλος θεωρείται, όχι μόνο πλέον από τους φιλάθλους, αλλά και από ανθρώπους μέσα στην ομάδα, ότι δεν έχει κάνει σωστή διαχείριση του υλικού που έχει στα χέρια του.

Αναρωτιούνται πολλοί γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε ο Μαλεζάς στη θέση του Σαβίνι, που αποκτήθηκε για να καλύψει την αριστερή πλευρά της άμυνας, αλλά μέχρι σήμερα μόνο εκεί δεν έχει αγωνιστεί. Αναρωτιούνται γιατί επιμένει να χρησιμοποιεί τον Λίνο που υστερεί αμυντικά και δημιουργεί προβλήματα.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πετύχει πολλά και γρήγορα, γιατί έτσι είχαν δημιουργηθεί οι συνθήκες με τους αγώνες για το Europa League, με συνέπεια τους πολλούς τραυματισμούς μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Νοκ άουτ τέθηκε και ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς που αποχώρησε με ελαφριάς μορφής θλάση από τον προχθεσινό αγώνα και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου δύο εβδομάδες.

Ολα αυτά συνθέτουν την εικόνα της κρίσης που διέρχεται ο ΠΑΟΚ. Θέμα Σάντος δεν υπάρχει. Δεν τέθηκε καν, όμως δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει αλλαγή σκέψης στο συγκεκριμένο θέμα. Ακολουθούν δύο πολύ δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια, με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, στα οποία πολλοί κρίνονται και μέσα σε αυτούς και ο Πορτογάλος τεχνικός.

Με εξαίρεση τον Ζαγοράκη, τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου βρέθηκαν χθες στην προπόνηση της ομάδας. Δεν μίλησαν με κανέναν ούτε με παίκτες ούτε με τον Σάντος. Απλά ήταν εκεί για να δώσουν σε όλους να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνοι τους, δεν πήγαν εκεί για να ζητήσουν εξηγήσεις, αλλά για να στηρίξουν ψυχολογικά την ομάδα σε μια δύσκολη περίοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή