Κορυφαίοι γυμναστές στο Λονδίνο

Κορυφαίοι γυμναστές στο Λονδίνο

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγώνες για… σπεσιαλίστες γυμναστές θα διεξαχθούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της ενόργανης, που θα γίνει στο Λονδίνο (13-18 Οκτωβρίου). Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριές μας. Τα παιδιά βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και έχουν ως αρχικό στόχο προκρίσεις στους τελικούς των οργάνων όπου ειδικεύονται.

Ενας τραυματισμός άφησε για μεγάλο χρονικό διάστημα τον Βασίλη Τσολακίδη μακριά από την αγωνιστική δράση. Ο σπεσιαλίστας του δίζυγου, που, κατά τη διάρκεια της προπόνησης, είχε τραυματιστεί τον περασμένο Φεβρουάριο στον αριστερό ώμο και λίγο αργότερα έπαθε υποτροπή, θα διεκδικήσει μια διάκριση στο Λονδίνο. «Πιστεύω ότι έχω ξεπεράσει οριστικά τον τραυματισμό. Θα πάρω μέρος στο παγκόσμιο κύπελλο της Ντόχα, στο Κατάρ (28-30 Σεπτεμβρίου). Υστερα από το πρόβλημα που πέρασα, η επιστροφή μου είναι από μόνη της μεγάλη υπόθεση για μένα. Οταν κινδυνεύεις να τα χάσεις όλα, βλέπεις διαφορετικά τα πράγματα», τόνισε ο πρωταθλητής, ο οποίος θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας (6,3). «Δεν «φορτώσαμε» πολύ το πρόγραμμα, για να μην επιβαρυνθεί απότομα το χέρι μου. Του χρόνου, άλλωστε, έρχονται πολύ πιο σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις, τόσο για την εθνική ομάδα όσο και για μένα. Μια καλή εμφάνιση μπορεί να με βάλει στην οκτάδα του τελικού», υπογράμμισε ο 30χρονος αθλητής του Αλέκου Ιωακειμίδη, ενώ ο προπονητής του πρόσθεσε: «Για φέτος, ο μεγάλος στόχος θα είναι να πετύχει σταθερές εκτελέσεις, στον προκριματικό, αλλά και στον τελικό κάθε διοργάνωσης».

Σε όλα τα όργανα θα αγωνιστεί η Βικτωρία Τσακαλίδου, η οποία βλέπει τη διοργάνωση σαν μια πρόβα για το Παγκόσμιο του 2010. «Του χρόνου πρέπει να μπούμε στην 24άδα της ομαδικής κατάταξης, ώστε να προκριθούμε στο προολυμπιακό του 2011. Εάν όλα πάνε καλά, μπορεί να έχω ελπίδες πρόκρισης στον τελικό του σύνθετου ατομικού. Επίσης, στο άλμα, που είναι το αγαπημένο μου όργανο, θα προσπαθήσω να πετύχω κάτι καλό». Η Τσακαλίδου θα αγωνιστεί και στο παγκόσμιο κύπελλο της Ντόχα. Στο Λονδίνο θα πάρουν μέρος και οι Βλάσης Μάρας, Λευτέρης Κοσμίδης, Δημήτρης Μαρκούσης, Μιχάλης Δουλκερίδης, ενώ ο Δημοσθένης Ταμπάκος θα αγωνιστεί εάν είναι σε καλή κατάσταση, διαφορετικά τη θέση του θα πάρει ο Λευτέρης Πετρούνιας. Τη γυναικεία ομάδα συμπληρώνουν οι Βάσω Μιλλούση και Ευγενία Ζαφειράκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή