Μία Εθνική σαν τη… Λερναία Υδρα

Μία Εθνική σαν τη… Λερναία Υδρα

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ελληνικό μπάσκετ γιορτάζει τη διαχρονικά σταθερή πορεία του, τα 20 τελευταία χρόνια και τη διατήρηση της εθνικής ομάδας στην ελίτ της Ευρώπης, με μία ακόμη τρανή επιβεβαίωση που ήρθε στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Η εθνική ομάδα εξελίχθηκε σε… Λερναία Υδρα σ’ αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Επαιξε χωρίς τέσσερα βασικά στελέχη της, με νέο προπονητή στον πάγκο της και κατάφερε να πανηγυρίσει τη δεύτερη μεγαλύτερη επιτυχία της σε Ευρωμπάσκετ, ύστερα από τα χρυσά μετάλλια του 1987 και του 2005. Ακόμη κι αν έχει εξελιχθεί σε συνήθεια για την «επίσημη αγαπημένη», η υποδοχή που της επιφυλάχθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή. Από την πολιτεία, ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Αθλητισμού και φυσιογνωμία – σύμβολο του μπάσκετ Γιάννης Ιωαννίδης έλαμψε διά της απουσίας του και την αποστολή της Εθνικής υποδέχθηκε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Σταύρος Δουβής.

Ισως η προεκλογική περίοδος να έχει πολλές ανειλημμένες υποχρεώσεις, ίσως και η εθνική ομάδα ανδρών να έχει καλομάθει τους πολιτικούς στις επιτυχίες και να μη χρειάζονται άλλες… φωτογραφίες δίπλα στους τριταθλητές Ευρώπης. Εξάλλου, έχουν προηγηθεί οι τελετές υποδοχής για το ασημένιο της ομάδας νέων σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το χρυσό στο ευρωπαϊκό νέων τον Ιούλιο.

Σημασία, όμως, είχαν τα χαμόγελα όλων των διεθνών παικτών και του Γιόνας Καζλάουσκας που άστραφταν σαν… «χρυσά» κι ας είχαν χάλκινο μετάλλιο στο στήθος. Ο πρόεδρος της FIBA Europe Γιώργος Βασιλακόπουλος ως καθ’ ύλην αρμόδιος μίλησε για το… παρατεταμένο «καλοκαίρι» του ελληνικού μπάσκετ.

«Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία, λόγω των περιστάσεων που ήρθε. Τα παιδιά αυτά υπερέβαλαν εαυτούς. Είναι μία επιτυχία ανάλογη αυτής του Βελιγραδίου και δεν υπερβάλλω. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη χορηγό μας για τη συνεργασία που συνεχίζεται με επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια. Συγχαρητήρια σε όλους για τη συμβολή τους και ιδιαίτερα στον νέο προπονητή μας», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος και θεωρείται δεδομένη η ανανέωση της χορηγικής συνεργασίας της ΕΟΚ με τον τραπεζικό όμιλο για τα τρία επόμενα χρόνια, ύστερα από τη φετινή ολοκλήρωσή της. Ο Γιόνας Καζλάουσκας ένιωθε μεγάλη ψυχική ικανοποίηση γιατί ανταποκρίθηκε επιτυχημένα στη συνέχιση των εθνικών επιτυχιών και έχοντας «ψαλιδισμένες» αγωνιστικές προδιαγραφές από την ελλιπή σύνθεση της Εθνικής στο πρώτο «κρας τεστ» που πέρασε, ενώ ο αρχηγός της Εθνικής Αντώνης Φώτσης υπερθεμάτισε για την προσπάθεια που έκαναν όλοι οι διεθνείς παίκτες και κατάφεραν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες και να κατακτήσουν την τρίτη θέση. Η επόμενη πρόκληση της Εθνικής είναι το Παγκόσμιο του 2010 και ίσως η φετινή έλλειψη πληρότητας να μην υφίσταται στα γήπεδα της Τουρκίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή