Μικρές ιστορίες με ελληνικό χρώμα από την Πολωνία

Μικρές ιστορίες με ελληνικό χρώμα από την Πολωνία

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Ο Καζλάσουσκας είχε κριθεί αρνητικά, πριν ακόμα η Εθνική ομάδα φτάσει στην Πολωνία και πριν ακόμα παίξει στο Ευρωμπάσκετ. Από τις επιλογές του στην 12άδα, από τα φιλικά προετοιμασίας και τον τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής, από τη διαχείριση των παικτών. Ποιοι τον έκριναν; Οχι, φυσικά, η διοίκηση της ΕΟΚ, αλλά η περίφημη, περιρρέουσα ατμόσφαιρα, που έκανε λόγο ακόμα και για έναν άσχετο προπονητή, που δεν ήξερε καλά τους παίκτες, δεν «διαβάζει» καλά τα παιχνίδια στην εξέλιξή τους και δεν έχει αρκετές εναλλακτικές επιλογές, αν το ματς «στραβώσει». Ωραίες όλες αυτές οι κρίσεις, αλλά το χάλκινο μετάλλιο πώς κατακτήθηκε; Μόνο από τους παίκτες, το ταλέντο τους και τη μαγκιά τους να καλύψουν τα κενά των 4 απόντων; Στην Ελλάδα, όμως, ο εναγκαλισμός για το «μπράβο» από τη μια πλευρά και η αποδοκιμασία και η πισώπλατη «μαχαιριά» από την άλλη, είναι οι δύο διαφορετικότατες όψεις του ίδιου αλλοπρόσαλλου «νομίσματος».

– Αποκλειστική επιλογή του Γιώργου Βασιλακόπουλου ήταν ο Καζλάουσκας. Μόνος του αποφάσισε να του αναθέσει την ομάδα και όταν ρώτησε τη γνώμη κάποιων συνεργατών του, άκουσε ουδέτερες τοποθετήσεις. Κανείς, πλην του Βασιλακόπουλου, δεν εμπιστεύτηκε τον Λιθουανό τεχνικό. «Να τον δούμε…», ήταν η γενικόλογη τοποθέτηση και μέχρι το πρώτο παιχνίδι του Ευρωμπάσκετ του Πόζναν, οι επιφυλάξεις ήταν περισσότερες από την πίστωση που δινόταν στον Καζλάουσκας. Γι’ αυτόν τον λόγο και ο Γιόνας ήταν λιγομίλητος. Εβλεπε «σφιγμένα» πρόσωπα και σκεφτόταν ότι όσο κι αν προχωρούσε η Εθνική, η αμφισβήτηση δεν θα σταματούσε. Τώρα, με το χάλκινο μετάλλιο, μάλλον η κατάσταση βελτιώθηκε. Μάλλον, γιατί για κάποιους η Εθνική ήταν στον «αυτόματο πιλότο» και κατετάγη τρίτη.

– Ο Σπανούλης ήταν ο ηγέτης της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ. Και ήταν αναμενόμενο να συμβεί αυτό γιατί ο «V-Span» είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει αυτό το χάρισμα. Και ψυχικά, αλλά και λόγω του ταλέντου του. Η διείσδυσή του και το «κράτημα» στον αέρα θυμίζουν… Γκάλη. Φέτος, «κουβάλησε» τον Παναθηναϊκό μέχρι το ευρωπαϊκό φάιναλ φορ, όταν είχε τραυματιστεί ο Διαμαντίδης και στο Ευρωμπάσκετ το επανέλαβε, απόντος του «Μήτσου» και του Παπαλουκά. Ο εγωισμός του Σπανούλη έκανε μεγάλο καλό στην Εθνική. Πολλά απέδειξε στην Πολωνία και σε όσους δεν πίστευαν ότι θα τα καταφέρει να καλύψει δύο κενά…

– Δύο ευχάριστα θέματα θα πρέπει να διαχειριστεί ο Γιαννάκης στον Ολυμπιακό. Την ολική μεταμόρφωση και επιστροφή τού σχεδόν «ξεγραμμένου» Σχορτσιανίτη, που είναι σε εξαιρετική κατάσταση και την ανάδειξη του Μίλος Τεόντοσιτς σε ηγέτη της Σερβίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή