Πίσω από τις Κάμερες

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φίλοι από τα παλιά

Δύο φιλαράκια θα βρεθούν αύριο αντιμέτωποι στο ντέρμπι του Ολυμπιακού Σταδίου. Πρόκειται για τον Ολοφ Μέλμπεργκ του Ολυμπιακού και τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, της ΑΕΚ, οι οποίοι διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις. «Πιθανότατα θα του αφήσω μήνυμα, αλλά όχι μέσα από τις εφημερίδες. Θα του μιλήσω σίγουρα πριν από το ματς. Είμαστε και οι δύο επαγγελματίες και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, ο καθένας για την ομάδα του», έλεγε χθες ο παίκτης του Ολυμπιακού. Ν.Ν.Γ.

Ούτε φωνή ούτε ακρόαση

Οχι ότι συνέβη κάτι περίεργο στην Τούμπα, αλλά μήπως πρέπει να κληθούν οι ένθερμοι… Βοκολολόγοι του 2004 για να μας εξηγήσουν το πώς τρεις παίκτες του Ολυμπιακού έμειναν αμαρκάριστοι μέσα στη μικρή περιοχή στο 90′; Οταν ο Ολισαντέμπε έβαζε στο 94΄ το νικητήριο γκολ του Παναθηναϊκού προλαβαίνοντας στο τσακ τον… σπρίντερ Βόκολο, είχαν πετάξει τόνους λάσπη στον συμπαθή Λεωνίδα. Τώρα ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Δεν είναι πια εύθικτοι και υποψιασμένοι; Χρ. Κ.

Μόνο αυτός

Δικαίως ο Αρης διαμαρτύρεται για τη φάση του 90΄. Ηταν πέναλτι και έπρεπε να δοθεί. Αλλά δικαιούται να μιλάει μόνο ο Αρης και όχι κάποιοι άλλοι που πάνω σε κάτι τέτοιες φάσεις έχουν χτίσει πρωταθλήματα και πρωταθλήματα. Χρ. Κ

Πρωταγωνιστής στη ζωή

Σε καμπάνια για την οδική ασφάλεια θα πρωταγωνιστήσει ο Ουσέιν Μπολτ. Ο Τζαμαϊκανός είχε πριν από μερικούς μήνες ένα τροχαίο ατύχημα και τώρα η κυβέρνηση της χώρας θα τον χρησιμοποιήσει για να πείσει τους συμπατριώτες του να τρέχουν λιγότερο. Μένει να δούμε πώς θα το πετύχει αυτό ο άνθρωπος που έχει στόχο να τρέχει γρήγορα… Σπυρ. Σπαν.

Ψηφίζουν Ελλάδα

Οι αποστολές των κρατών, που πήραν μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο νέων γυναικών, το οποίο διεξήχθη στην Ιταλία, έμειναν σ’ ένα όμορφο και καλό συγκρότημα, το οποίο, όμως, απέχει περίπου 25΄-30΄ από το κολυμβητήριο των αγώνων. Και τούτο, χωρίς κυκλοφοριακή συμφόρηση. Με τέτοια ο χρόνος αυξανόταν κατά 10΄-15΄. Γι’ αυτό, πολλές ομάδες αποφάσισαν να μην κάνουν δύο προπονήσεις την ημέρα, ώστε ν’ αποφύγουν την μεγάλη παραμονή στον δρόμο. Οι διοργανωτές, γνωρίζοντας το πρόβλημα, είχαν προγραμματίσει κάποιες προπονήσεις να γίνονται στο κολυμβητήριο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, το οποίο, όμως, από την μια πλευρά είναι πολύ ρηχό, ενώ δεν είχε νερό όσο ζεστό χρειάζονται οι αθλήτριες. Γι’ αυτό οι ξένοι ακούν Ελλάδα και ψηφίζουν μ’ ενθουσιασμό ν’ αναλαμβάνει τέτοιες διοργανώσεις.

Αποστάσεις

Είπαν κι ένα ψέμα οι Ιταλοί. Οτι το ξενοδοχείο απέχει 15΄ από το κολυμβητήριο και 15 χλμ. από το κέντρο της Νάπολι. Πράγματι, 15 λεπτά μπορεί ν’ απέχει από την πισίνα (στην οποία αγωνίζεται η περίφημη, Ποζίλιπο) αν οδηγεί κάποιος «παράφρων» καμικάζι και 15 χλμ. μπορεί ν’ απέχει από το κέντρο της Νάπολι, αν πας ευθεία, όπως όταν τραβάς μια γραμμή σ’ ένα χάρτη…Ν. Α. Κων.

Συλλέκτες μεταλλίων

Σε διάστημα τριών καλοκαιρινών μηνών, το ελληνικό μπάσκετ, δεν άφησε κανένα χρώμα μεταλλίου να του… ξεφύγει. Αρχισε με το ασημένιο της Εθνικής Εφήβων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας, συνέχισε με το χρυσό στο ευρωπαϊκό Νέων στην Ρόδο και κατέληξε στο χάλκινο της Εθνικής Ανδρών στην Πολωνία. Κατά τα άλλα, η κρατική επιχορήγηση προς το άθλημα, κάθε χρόνο και συρρικνώνεται περισσότερο. Μάλλον, θα υπολογίζεται αντιστρόφως ανάλογα με τα μετάλλια που κερδίζει η υποδομή και η βιτρίνα του αθλήματος. Γ. Β.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή