Συντομα

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Δεύτερος στα Σταρ ο Παπαθανασίου

Πολύ μεγάλη επιτυχία αποτελεί η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην κλάση Σταρ από τον Αιμίλιο Παπαθανασίου στο παγκόσμιο κύπελλο της Διεθνούς Ομοσπονδίας, που ολοκληρώθηκε με τον έβδομο αγώνα στο Γουέιμαουθ της Αγγλίας. Ο Παπαθανασίου, που είναι νέος στην κατηγορία, προσπαθεί να βρει το κατάλληλο πλήρωμα. Αυτή τη φορά αγωνίσθηκε με τον Πάχο Παπαστεφάνου. Στον συγκεκριμένο αγώνα τερμάτισαν 8οι. Την 1η θέση στη γενική κατάταξη πήρε ο Γάλλος ολυμπιονίκης Ξαβιέ Ροχάρ, με πλήρωμα τον Πιερ Πονσό. «Αυτή η επιτυχία θα με βοηθήσει κυρίως ψυχολογικά να συνεχίσω σε αυτή τη δύσκολη κατηγορία και να κάνω ό, τι καλύτερο μπορώ», δήλωσε ο Παπαθανασίου, ο οποίος πήρε μέρος στους τέσσερις από τους επτά αγώνες του κυπέλλου, ενώ οι Γάλλοι αγωνίσθηκαν σε πέντε. Κατέκτησε ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο μετάλλιο, μία 8η και μία 9η θέση.

ΣΤΙΒΟΣ

«Σπάνε» τα χρονόμετρα

Είναι τρελοί αυτοί οι Αμερικανοί σπρίντερ. Στο τέλος της περιόδου, βάλθηκαν να «σπάσουν τα χρονόμετρα». Ο Τάισον Γκέι στο μίτινγκ της Σαγκάης (Κίνα) έτρεξε τα 100 μ. σε 9.69, επίδοση που αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών, μετά το 9.58 του Γιουσέιν Μπολτ, το οποίο ο Τζαμαϊκανός σημείωσε τον Αύγουστο στο Βερολίνο. Τα 9.69 ισοφαρίζουν το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ, που είχε πετύχει ο Μπολτ πέρυσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Η Καρμελίτα Τζέτερ πέτυχε στο 100άρι 10.64, επίδοση που υστερεί μόνο αυτής της αείμνηστης Αμερικανίδας Φλόρενς Γκρίφιθ – Τζόινερ, η οποία κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ με 10.49 από το… 1988.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Επικράτησαν τα φαβορί

Με το δεξί ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 γυναικών τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Η πρωταθλήτρια ΑΣΕ Ορμή επικράτησε δύσκολα, εκτός έδρας, της Νέας Ιωνίας με 27-23 στο ντέρμπι της πρεμιέρας και η Αναγέννηση των Ελπίδων Δράμας με 27-18, στην Αρτα. Επαιξαν επίσης: Αναγέννηση Βύρωνα – Εθνικός Κοζάνης 42-22, Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών – Ποσειδώνας Λουτρακίου 32-37, Αρίων Πτολεμαΐδας – Αρης Θεσσαλονίκης 27-26.

ΒΟΛΕΪ

Στο «φάιναλ 4» ο Αρης

Το βαλκανικό κύπελλο θα διεκδικήσει την επόμενη εβδομάδα (26-27/9) η ομάδα βόλεϊ του Αρη. Οι «κίτρινοι», μετά τις δύο νίκες τους στη Βοσνία επί των Οζντακ (Βοσνία) και Μπούντβα (Μαυροβούνιο), προκρίθηκαν στο «φάιναλ 4» της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη.

ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Πρωταθλητής σε αναμονή

Παγκόσμιος πρωταθλητής, αλλά… προσωρινά, είναι ο πυγμάχος Μιχάλης Κατσίδης στην κατηγορία των ελαφρών βαρών. Ο Ελληνοαυστραλός επικράτησε του Μεξικανού Βισέντε Εσκομπέντο στα σημεία, σε αγώνα στο Λας Βέγκας μπροστά σε 15.000 Μεξικανούς. Για να «κατοχυρώσει» τον τίτλο ο αθλητής, πρέπει να αποφασίσει ο παγκόσμιος πρωταθλητής Χουάν Μανουέλ Μάρκες εάν θα συνεχίσει σε αυτή την κατηγορία σωματικού βάρους. Αν η απόφαση είναι θετική, πρέπει να τον νικήσει. Ο Κατσίδης αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ με τα χρώματα της Αυστραλίας, αλλά από το 2001 είναι επαγγελματίας. Για να τονίσει την ελληνική του καταγωγή έχει στην πλάτη του ένα τεράστιο τατουάζ με τον ήλιο της Βεργίνας.

ΤΕΝΙΣ

Εκτός τουρνουά ο Ναδάλ

Μια υποτροπή σε παλαιότερο τραυματισμό του, στο υπογάστριο, έγινε αιτία για να αποσύρει ο Ραφαέλ Ναδάλ τη συμμετοχή του από το διεθνές τουρνουά τένις της Μπανγκόκ (Οπεν Ταϊλάνδης). Οι αγώνες θα αρχίσουν την επόμενη εβδομάδα και ο Ισπανός έκρινε σκόπιμο να μείνει στην πατρίδα του προκειμένου να αναρρώσει.

ΘΥΜΑΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ

«Αντίο» στους δύο νέους

Στο νεκροταφείο του Χαλανδρίου έγινε χθες η ταφή του Ιωσήφ Αμανατίδη, ενώ σήμερα στον Ιερό Ναό Αναλήψεως θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση για τον Γρηγόρη Κιλιτζίδη. Οι βολεϊμπολίστες της Μεταμόρφωσης έχασαν τη ζωή τους όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με άλλο στο Δέλτα Φαλήρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή