Επι σκοπον

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΕ τeτοιουs αγώνες, μπορεί να φτάσουμε στο σημείο να δούμε πάλι μαυραγορίτες να πουλάνε εισιτήρια. Παναθηναϊκός – Αρης, Γιάννενα – ΑΕΚ και ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός (αυτά τα τρία είδα ολοκληρωμένα από την τηλεόραση) μπορεί, εκτός από το πρώτο, να μη διεκδικούν δάφνες για ποδόσφαιρο υψηλών προδιαγραφών, αλλά σίγουρα προσφέρουν στο άθλημα. Ρυθμό, δύναμη και φυσικά όλα απρόοπτο φινάλε. Τι άλλο να ζητήσει ο φίλαθλος από ένα παιχνίδι;

ΜΙΑ 8.8 διαιτησία θα πείτε. Ναι, ο Ντάκος με τον μη καταλογισμό του πέναλτι εις βάρος του Παναθηναϊκού στέρησε από τον Αρη τον βαθμό που άξιζε, ενώ ο Κάκος στην Τούμπα δεν προστάτευσε τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων, αφήνοντας ατιμώρητους κάποιους για το σκληρό τους παιχνίδι. Μπορεί ο δεύτερος να μην διαμόρφωσε το αποτέλεσμα με τα λάθη του, όμως άφησε να κινδυνέψει η σωματική ακεραιότητα των παικτών.

Η ΤΕΤΑΡΤΗ αγωνιστική έδειξε πως ο Παναθηναϊκός εφέτος δεν θα… πετάει βαθμούς, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια. Πως ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να έχει τον στόμφο της ομάδας που δεν τα παρατάει ακόμα και όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο, ενώ η ΑΕΚ για τρίτο παιχνίδι δεν μπόρεσε να κλειδώσει τη νίκη. Στα δύο πρώτα τη γλίτωσε. Προχθές, το πλήρωσε. Ισως γιατί και ο Μπάγεβιτς, αντί να πάει για το 0-2, προσπάθησε να διαφυλάξει το 0-1.

ΟΠΩΣ ακριβώς και ο Φερνάντο Σάντος, που για άλλη μία φορά δεν «τόλμησε». Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε μέσα στην «καυτή» Τούμπα. Ο Ολυμπιακός, αποδεκατισμένος από τους τραυματισμούς, δεν σκεφτόταν να βγει μπροστά για την ισοφάριση, μέχρι που κατάλαβε πως ο αντίπαλος του έλεγε, με τον τρόπο που αγωνιζόταν…, πέρασε. Και επειδή ο νταμπλούχος διαθέτει παίκτες με ποδοσφαιρική «μαγκιά», έκλεψε το ματς, αφήνοντας τον γηπεδούχο να σκέφτεται το δοκάρι του Φιλομένο.

Ο ΜΠΟΖΙΝΤΑΡ Μπάντοβιτς δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να βάλει όσους παίκτες διέθετε στην κατάλληλη θέση. Δεν προσπάθησε να βγάλει λαγό από το καπέλο του. Ομως επειδή γνωρίζει σε ποια ομάδα είναι και τι στόχους έχει αυτή, τόλμησε να κτυπήσει το παιχνίδι στο τελευταίο τέταρτο και του βγήκε. Και μια απορία; Αν δεν είχε υπογράψει ο Κόκκαλης με τον Ζίκο, θα το έκανε σήμερα δίνοντάς του πάνω από 1.500.000 ευρώ τον χρόνο;

ΟΠΩΣ βγήκε και του Τεν Κάτε, που κατέβασε την ομάδα με αρκετές αλλαγές και επιπλέον είδε να χάνει δύο παίκτες του από τραυματισμούς. Κι όμως αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, μπόρεσε να γυρίσει το ματς και να πετύχει το τέταρτο τρίποντο σε ισάριθμους αγώνες.

ΕΝΑ τρίποντο που δεν το έχουν πετύχει Λάρισα, Ατρόμητος, Πανιώνιος και Πανθρακικός. Κι αν δεχτούμε πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, για τους τέσσερις, η περίοδος δεν προμηνύεται και πολύ ευχάριστη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή