Οι κωπηλάτες μάς έκαναν περήφανους

Οι κωπηλάτες μάς έκαναν περήφανους

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H συλλογή των μεταλλίων της ελληνικής κωπηλασίας συνεχίστηκε και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στο Μπρεστ της Λευκορωσίας. Οι κωπηλάτες μας επέστρεψαν με τέσσερα χρυσά μετάλλια και ένα ασημένιο, στους πέντε τελικούς που πήραν μέρος. Στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Βασίλης Πολύμερος – Δημήτρης Μούγιος, Χριστίνα Γιαζιτζίδου – Αλεξάνδρα Τσιάβου (διπλό σκιφ ελ. βαρών), Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας (δίκωπος άνευ πηδαλιούχου), Τσάμης – Παπαχρήστος – Τζιάλλας – Γαβριηλίδης (τετράκωπος) ενώ το ασημένιο κατέκτησε ο Γιάννης Χρήστου στο σκιφ.

«Γίνεται εξαιρετική δουλειά. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Αυτό που κάνουμε στις προπονήσεις αντανακλά και στα αγωνιστικά αποτελέσματα. Το άθλημά μας βρίσκεται σε ανοδική πορεία και νομίζω ότι θα παραμείνει εκεί για πολλά χρόνια διότι υπάρχουν στέρεες βάσεις», δήλωσε στην «Κ» ο ολυμπιονίκης Βασίλης Πολύμερος, ενώ η συναθλήτριά του Αλεξάνδρα Τσιάβου πρόσθεσε: «Τα τελευταία 4-5 χρόνια γίνεται καλή δουλειά και αυτό φαίνεται μέσα από τους αγώνες. Συστηματική. Κάνουμε προπονήσεις όλο τον χρόνο».

Οι Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου πριν από λίγες εβδομάδες είχαν έρθει πρώτες στον κόσμο και τώρα ολοκλήρωσαν τη χρονιά με μια ευρωπαϊκή πρωτιά. «Το 2009 έκλεισε για εμάς με τον καλύτερο τρόπο. Ηταν μια χρυσή χρονιά. Σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις κατακτήσαμε χρυσά μετάλλια. Τώρα θα ξεκουραστούμε και για τη νέα χρονιά βασικός μας στόχος είναι μια διάκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στη Νέα Ζηλανδία», μας είπε η Αλεξάνδρα Τσιάβου.

Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου είχαν να βρεθούν στο ίδιο σκάφος, σε μεγάλη διοργάνωση οι Βασίλης Πολύμερος και Δημήτρης Μούγιος. Οι ασημένιοι ολυμπιονίκες του Πεκίνου, παρά τις πολύ καλές συμμετοχές, έδειξαν ότι παραμένουν ένα από τα καλύτερα δίδυμα του κόσμου στην κωπηλασία. «Αντιμετωπίσαμε έντονο ανταγωνισμό. Μπορεί η απόδοσή μας να μην ήταν η καλύτερη δυνατή, αλλά αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Η χρονιά έκλεισε ιδανικά στη Λευκορωσία. Τώρα θα ξεκουραστώ, θα φορτώσω τις μπαταρίες μου ώστε να είμαι έτοιμος για τις διοργανώσεις της νέας χρονιάς», υπογράμμισε ο Πολύμερος.

Θετική χρονιά ήταν το 2009 και για τους αδελφούς Γκουντούλα. Στους Μεσογειακούς κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το χάλκινο και οι επιτυχίες ολοκληρώθηκαν με το χρυσό στο ευρωπαϊκό. Μέσα στις σταθερές αξίες της ελληνικής κωπηλασίας συμπεριλαμβάνεται ο Γιάννης Χρήστου, ενώ η πρωτιά των αθλητών μας στην τετράκωπο ανέτρεψε τα προγνωστικά των ανθρώπων της ευρωπαϊκής κωπηλασίας. Η Τριανταφυλλιά Καλαμποκά, στο σκιφ, ήρθε 3η στον μικρό τελικό και κατετάγη 9η στη γενική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή