Ελληνική πρωτοβουλία για το πόλο γυναικών

Ελληνική πρωτοβουλία για το πόλο γυναικών

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτοβουλία για ν’ αυξηθούν από το 2012 σε δέκα οι ομάδες που θα μετέχουν στο πόλο γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αναλαμβάνει η ελληνική ομοσπονδία (ΚΟΕ). Στην Αθήνα το 2004 και πέρυσι στο Πεκίνο πήραν μέρος οκτώ, ενώ στους άνδρες αγωνίζονται 12. Η πρόκριση για το Λονδίνο θα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση για πολλές χώρες, δεδομένου ότι θα μετάσχουν μία ομάδα από κάθε ήπειρο, η Μ. Βρετανία ως διοργανώτρια και δύο ομάδες που θα προκριθούν από το προολυμπιακό τουρνουά. Θα πάρουν μέρος, δηλαδή, πιθανότατα, οι ΗΠΑ (ή ο Καναδάς) από την Αμερική, η Κίνα (Ασία), η Αυστραλία (Ωκεανία), η πρωταθλήτρια Ευρώπης και η πρωταθλήτρια Αφρικής. Απομένουν δύο θέσεις, τις οποίες θα διεκδικήσουν ουσιαστικά μάλλον ο Καναδάς και πέντε χώρες από την Ευρώπη. Δηλαδή πέντε από τις Ρωσία, Ουγγαρία, Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία και Ελλάδα.

Στο περιθώριο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων γυναικών, στη Νάπολη, ο γενικός γραμματέας της Επιτροπής Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Υδατοσφαίρισης της ΚΟΕ και έφορος νέων γυναικών και νεανίδων, Μπάμπης Τρούλος, με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλου, έκανε επαφές με τους εκπροσώπους των χωρών που πήραν μέρος, ζητώντας τους να συμπαραταχθούν στο αίτημα για αύξηση των ομάδων σε δέκα και στους Ολυμπιακούς, αλλά και στα πρωταθλήματα Ευρώπης, στα οποία, επίσης, αγωνίζονται οκτώ. Ολες δέχθηκαν, κατ’ αρχήν. Οι ισχυρές, διότι γνωρίζουν πως ο κίνδυνος αποκλεισμού είναι μεγάλος. Οι λιγότερο δυνατές, για να έχουν περισσότερες πιθανότητες συμμετοχής στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αναμένονται εξελίξεις.

Η Γερμανία θα είναι το εμπόδιο που στέκεται ανάμεσα στην εθνική ομάδα της Ελλάδος και στην οκτάδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο νέων ανδρών, το οποίο διεξάγεται στα Χανιά. Η Ελλάς χθες συνέτριψε την Ουκρανία με 18-4 (οκτάλεπτα: 4-0, 5-1, 5-1, 4-2) και κατέλαβε τη 2η θέση στον όμιλό της. Ετσι, σήμερα, στις 19.30, θ’ αντιμετωπίσει τη Γερμανία, που κατετάγη 3η στον Β΄ όμιλο. Χθες οι Γερμανοί έχασαν από την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2008, ομάδα του Μαυροβούνιου, με 5-6. Από τη Σερβία, που πήρε την 1η θέση στον όμιλο, είχαν ηττηθεί με 8-9. Τα σκορ αυτά δείχνουν τη δυναμικότητα της Γερμανίας. Στον άλλον αγώνα του ομίλου μας, η Ισπανία επεβλήθη της Ρωσίας 9-5 και προκρίθηκε απ’ ευθείας στους προημιτελικούς. Η βαθμολογία: Ισπανία 9, Ελλάς 6, Ρωσία 3, Ουκρανία 0.

Τα υπόλοιπα χθεσινά αποτελέσματα: Α΄ όμιλος: Ολλανδία – Κροατία 6-15, Ρουμανία – Γαλλία 9-9. Βαθμολογία: Κροατία 9, Ολλανδία 6, Γαλλία 1, Ρουμανία 1. Β΄ όμιλος: Τουρκία – Σερβία 9-15, Γερμανία – Μαυροβούνιο 5-6. Βαθμολογία: Σερβία 9, Μαυροβούνιο 6, Γερμανία 3, Τουρκία 0. Γ΄ όμιλος: Πολωνία – Ουγγαρία 0-32, Σλοβενία – Ιταλία 3-19. Βαθμολογία: Ιταλία 9, Ουγγαρία 6, Σλοβενία 3, Πολωνία 0.

Οι άλλοι αγώνες για την πρόκριση στους προημιτελικούς: 15.45: Ολλανδία – Σλοβενία, 17.00: Ουγγαρία – Γαλλία, 18.15: Μαυροβούνιο – Ρωσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή