Εφτασε η ώρα της αλήθειας για την ΑΕΚ

Εφτασε η ώρα της αλήθειας για την ΑΕΚ

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι, έστω και με καθυστέρηση, λόγω των πυρκαγιών, έφθασε για την ΑΕΚ. Και μάλιστα, σε μια χρονική στιγμή που οι συγκυρίες δεν την ευνοούν. Η «Ενωση» είχε την πρώτη της απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα, στα Γιάννινα και μια βαριά ήττα στο Europa League από την Εβερτον. Επίσης, βλέπει, στο κοντινό μέλλον, δύο ακόμη δύσκολα και σημαντικά παιχνίδια, την ερχόμενη Κυριακή με τον Παναθηναϊκό και την Πέμπτη με την Μπενφίκα ν’ ακολουθούν.

Παίκτες, διοίκηση και τεχνική ηγεσία γνωρίζουν πολύ καλά ότι με δύο νίκες στα ντέρμπι η ομάδα θ’ ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Νίκος Θανόπουλος ανέβηκε στους Θρακομακεδόνες, μίλησε με τους πoδοσφαιριστές και τους ανακοίνωσε πως θα πάρουν έξτρα πριμ. «Κερδίστε τον Ολυμπιακό και θα έρθω να σας πω το πριμ για τις δύο νίκες στα ντέρμπι. Σας πιστεύω και πρέπει να νικήσουμε και τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς κράτησε κλειστά τα χαρτιά του. Στην χθεσινή προπόνηση δεν δοκίμασε ενδεκάδα και όλα τα σενάρια είναι πιθανά. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός επέλεξε χαλαρό πρόγραμμα και αυτό για να μην επιβαρύνει περισσότερο τους παίκτες του, οι οποίοι πηγαίνουν χωρίς ανάσα από παιχνίδι σε παιχνίδι. Το πρόγραμμα εστιάστηκε σε ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας και σπριντ. Το κλίμα ήταν καλό, ενώ δεν έλειψαν και τα πειράγματα. Οι Αλβες, Ενσαλίβα συνέχισαν το πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ οι Ιορντάκε, Καράμπελας προπονήθηκαν στο γυμναστήριο.

Στην ενδεκάδα αναμένεται να επιστρέψει ο Νάτσο Σκόκο, ο οποίος εξέτισε την ποινή του. Μιλώντας αποκλειστικά στην ιστοσελίδα «aek365.gr» ο Αργεντινός εμφανίστηκε μετανιωμένος από την κόκκινη που αντίκρισε στο παιχνίδι με τον Ηρακλή και έδωσε το σύνθημα τη νίκης. «Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό. Θα κάνουμε το παν για να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό και να δώσουμε χαρές στον κόσμο μας. Τους θέλουμε κοντά μας σε αυτό το ματς. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας και πιστεύουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι».

Εν τω μεταξύ, το θέμα της επέκτασης του συμβολαίου του Ισμαέλ Μπλάνκο, επανήλθε στην επικαιρότητα και μάλιστα παραμονή ενός κρίσιμου παιχνιδιού! Δεν είναι η πρώτη φορά που στην ΑΕΚ ανακινούν θέματα μείζονος σημασίας σε μια εντελώς ακατάλληλη στιγμή…

Ο Αργεντινός επιθετικός αξιώνει 700.000 ευρώ τον χρόνο για να υπογράψει συμβόλαιο ώς το 2013. Η ΑΕΚ, από την πλευρά της, αναμένεται να δώσει περίπου 600.000 και το θέμα, πιθανότατα, θα κλείσει την άλλη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, πάντως, εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε συζήτηση που είχε με οπαδούς της ΑΕΚ, στους Θρακομακεδόνες, στο θέμα του Μπλάνκο. «Μην ανησυχείτε όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Ο Μπλάνκο είναι παίκτης της ΑΕΚ ώς το 2011 και εμείς του προτείναμε να ανανεώσει. Ολα θα γίνουν όπως πρέπει», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή