Κοινός ο παρονομαστής, διαφορετικό το αποτέλεσμα

Κοινός ο παρονομαστής, διαφορετικό το αποτέλεσμα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ένας είχε πάρει την πρώτη «γεύση» από τις εθνικές ομάδες μπάσκετ πριν από δύο χρόνια και η πρώτη εμφάνισή του με το εθνόσημο συνδυάστηκε με το ασημένιο μετάλλιο των εφήβων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ισπανίας. Ο άλλος είχε πάρει την… κρυάδα πέρσι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων στη Λεττονία, όπου έφυγε με σκυμμένο κεφάλι και την 13η θέση. Ο Κώστας Κουφός και ο Νικ Καλάθης έχουν, πλέον, κοινό παρονομαστή τον ερχομό τους στην εθνική ανδρών από το αμερικάνικο μπάσκετ. Επαιξαν μαζί για πρώτη φορά στη φετινή ομάδα της Εθνικής και χώρισαν ξανά τους δρόμους τους για τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του, ο μεν Κουφός στην Γιούτα και ο δε Καλάθης στον Παναθηναϊκό.

Οι αναμνήσεις που κρατούν και οι δύο από την Εθνική είναι οι καλύτερες δυνατές για την υποδοχή που τους έγινε από τους άλλους διεθνείς και το τεχνικό επιτελείο, αλλά τα συμπεράσματα που έχουν εξάγει και οι δύο για την παρουσία τους στα γήπεδα της Πολωνίας είναι αντίθετα. Οι προβλέψεις έκαναν λόγο για ουσιαστική προσφορά του Κουφού, επειδή είχε περάσει το κατώφλι του ΝΒΑ και φαινόταν ότι ήταν, τουλάχιστον, ένα βήμα πιο μπροστά από τον Καλάθη, ο οποίος είχε την πρώτη γνωριμία του με το στυλ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Τώρα θα αρχίσει να μαθαίνει περισσότερα στον Παναθηναϊκό. Ο Κουφός θεωρεί ότι ήταν έτοιμος και μπορούσε να αξιοποιηθεί περισσότερο από τον Καζλάουσκας, αν και ο προπονητής έχει τις αμφισβητήσεις του για τις αμυντικές ικανότητες του ομογενή σέντερ. Είναι δεδομένο ότι θα κληθεί και του χρόνου στην Εθνική, αλλά θα πρέπει να λυθούν και οι όποιες -αν έχουν δημιουργηθεί- παρεξηγήσεις.

Στη Μαδρίτη, οι πρωταθλητές Ευρώπης γνώρισαν την απόλυτη αποθέωση από τους Ισπανούς φιλάθλους για τη «χρυσή» επιτυχία τους. Στο Βελιγράδι και στους δευτεραθλητές Ευρώπης, επιφυλάχθηκε μια γιορτινή υποδοχή από 10.000 Σέρβους φιλάθλους.

Στην Ελλάδα, τα φώτα της δημοσιότητας «έσβησαν» πολύ γρήγορα (αν άναψαν ποτέ) για την τρίτη ομάδα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, γιατί στη χώρα μας, μάλλον, γιορτάζεται μόνο η πρώτη θέση, με την οποία έχει υπογραφεί… συμβόλαιο ότι θα κατακτάται σε κάθε διοργάνωση…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή