Νίκη-φάρμακο ψάχνει ο Πανιώνιος

Νίκη-φάρμακο ψάχνει ο Πανιώνιος

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πανιώνιος δεν μπορεί να «συμβιβαστεί» με άλλο αποτέλεσμα, εκτός της νίκης, στο σημερινό, εξ αναβολής παιχνίδι του με τον ΠΑΟΚ, στη Νέα Σμύρνη, ύστερα από την πενιχρότατη συγκομιδή του ενός βαθμού σε δύο εντός έδρας αναμετρήσεις και μία εκτός.

Το νικηφόρο αποτέλεσμα θα ανατρέψει άρδην την ψυχολογία των «κυανέρυθρων» για τη συνέχεια του φετινού πρωταθλήματος και θα ανακτηθεί η χαμένη πεποίθηση που υπήρχε πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου ότι ο «ιστορικός» μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και βαθμολογική θέση που οδηγεί στην ευρωπαϊκή έξοδο. Ο στόχος παραμένει εφικτός, εφόσον ο Πανιώνιος κερδίσει τη «μάχη» με τον χρόνο και μέχρι τις 10 πρώτες αγωνιστικές (το 1/3 του πρωταθλήματος) προλάβει να βελτιώσει άρδην τις εμφανίσεις του και κερδίσει τα αποτελέσματα που θα τον φέρουν πολύ ψηλότερα από την προτελευταία θέση που βρίσκεται.

Τα όποια «εφιαλτικά» σενάρια για να κινδυνέψει η φετινή ομάδα του Πανιωνίου είναι ακόμα πολύ απόμακρα, αρκεί οι Νεοσμυρνιώτες, αρχής γενομένης από σήμερα (19.00), να ανατρέψουν το δυσοίωνο κλίμα που οι ίδιοι δημιούργησαν από τις ήττες από Λεβαδειακό και Αστέρα, καθώς και την ισοπαλία με τον Εργοτέλη.

Δυσμενές είναι το κλίμα και για τον προπονητή Εμίλιο Φερέρα, ο οποίος μπορεί να έχει την στήριξη του Κ. Τσακίρη, αλλά αν ο Πανιώνιος δεν φτάσει στην πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα, θα γυρίσει και η κλεψύδρα για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση της αντικατάστασής του. Γιατί και πέρυσι, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ στήριξε με όλες τις δυνάμεις του τον Γιώτη Σταματόπουλο, αλλά τα αποτελέσματα της ομάδας δεν ήταν καλά και λίγο έλειψε να έμπαινε σε βαθμολογικές περιπέτειες.

Η κρισιμότητα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ είναι μεγάλη για τους γηπεδούχους και πρώτο μέλημα του Φερέρα είναι η αποφυγή των αμυντικών λαθών που σημειώθηκαν σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια. Η πλειοψηφία των φιλάθλων του Πανιωνίου θα δώσει πίστωση χρόνου στον Φερέρα και αναλόγως με την εμφάνιση και το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα θα κρίνει για την περαιτέρω στάση της.

Γι’ αυτό τον λόγο και ο Βέλγος τεχνικός θα κάνει αλλαγές στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο και στα χαφ. Οι Σιόβας, Ομο θα μείνουν εκτός ενδεκάδας και θα αγωνιστούν οι Λάτκα, Κοντοές, ενώ θέση στα χαφ θα πάρουν οι Κουμορτζί, Καστελιόνε αντί των Σκούφαλη, Αναστασόπουλου.

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο Φαμπιάν Εστογιανόφ για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του και αυτή η είδηση αποτελεί δείγμα ότι ο Ουρουγουανός παίκτης βρίσκεται στην τελική ευθεία για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση. Η παρουσία του είναι σημαντική και για ψυχολογικούς λόγους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή