Πέρασε ένας ολόκληρος μήνας, αλλά…

Πέρασε ένας ολόκληρος μήνας, αλλά…

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν προέκυψε στην κλήρωση του νέου πρωταθλήματος το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό την πρώτη αγωνιστική, είπαν όλοι ότι ο Θεός του ποδοσφαίρου άκουσε τις προσευχές εκείνων που απόλαυσαν το θέαμα που τους επιφύλαξε ο περσινός τελικός του κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ των δύο και τους ξαναέστειλε ν’ ανοίξουν το πρωτάθλημα προσφέροντας ένα καλό ορεκτικό. Τελικά, η φρίκη των πυρκαγιών και η αναβολή του ντέρμπι μάς άφησε με την όρεξη. Το ματς που ήταν προγραμματισμένο για τις 22 Αυγούστου γίνεται απόψε και θα είναι αρκετά διαφορετικό από εκείνο που όλοι περιμέναμε στην πρεμιέρα.

Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ στις 22 Αυγούστου είχαν μια ομοιότητα: έμοιαζε δύσκολο να καταλάβεις πώς θα ήταν κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να λύσει το αίνιγμα που λεγόταν Τιμούρ Κετσπάγια: αυτό που συζητιόταν εντόνως και στο εσωτερικό της ομάδας δεν ήταν η ικανότητα, αλλά η καταλληλότητά του. Η ΑΕΚ, από την άλλη, ήταν ασχημάτιστη. Ο Σωτήρης Κυργιάκος μόλις είχε φύγει και η πώλησή του στη Λίβερπουλ σήμαινε ότι θα γίνουν μεταγραφές. Η ΑΕΚ απέκτησε πέντε παίκτες μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος: δύο Αργεντίνους, τον Αραούχο και τον Αρτσε, ένα Ούγγρο, τον Νέμεθ, έναν Βόσνιο που αγωνιζόταν στον Αρη, δηλαδή τον Γιάχιτς κι έναν Βραζιλιάνο με πολωνικό διαβατήριο, τον Γκερέρο. Στον μήνα που ακολούθησε της αναβολής του ματς και οι δύο ομάδες έκαναν κάποια βήματα μπροστά με τον τρόπο τους. Ο Σωκράτης Κόκκαλης απέλυσε τον Κετσπάγια και η συζήτηση για τις ικανότητές του σταμάτησε. Η ΑΕΚ από τη μεριά της δείχνει σήμερα πιο γεμάτη, πιο πλήρης. Ομως, πάραυτα, κανείς δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση.

Η άμυνα της ΑΕΚ εξακολουθεί να μην εμπνέει σιγουριά και η επίθεση του Ολυμπιακού εξακολουθεί να είναι όσο προβληματική ήταν και τις μέρες του Κετσπάγια. Απόντος του Κυργιάκου η ΑΕΚ έχει χάσει αρκετά. Πολλοί επισήμαναν την κακή της αμυντική απόδοση με την Εβερτον, προφανώς ήταν εκείνοι που ξέχασαν ότι η ΑΕΚ είχε και προβλήματα αμυντικά στη Ρουμανία, όταν οι παίκτες της άσημης Βασλούι έμοιαζαν γίγαντες στο ψηλό παιχνίδι και οι στημένες φάσεις για περισσότερα από 60 λεπτά προκαλούσαν στην άμυνα της Ενωσης πανικό. Από την άλλη πλευρά, χωρίς τον Γκαλέτι, αλλά και τους Μπελούτσι και Λέτο που δεν αντικαταστάθηκαν, ο Ολυμπιακός κάνει μετρημένες επιθέσεις ακόμη και στα ματς που κερδίζει: με την Αλκμααρ πλην του γκολ του Τοροσίδη δεν καταγράφεται ευκαιρία, ενώ και στην Τούμπα οι φάσεις που δημιούργησαν οι «ερυθρόλευκοι» είναι ελάχιστες. Ο Ολυμπιακός έχει μια πολύ καλή άμυνα, ενώ η ΑΕΚ είναι αλήθεια ότι βρήκε στο πρόσωπο του νεαρού Νέμεθ έναν πολύ καλό επιθετικό. Ομως, ένα μήνα έπειτα από εκείνο το ραντεβού τους που αναβλήθηκε, οι δύο ομάδες δεν μοιάζουν έτοιμες: νομίζω ότι αν ήταν στο χέρι των προπονητών τους, ο Μπάγεβιτς και ο Ζίκο δεν θα είχαν αντίρρηση να πήγαινε το πράγμα σε νέα αναβολή! Σε αυτήν την περίπτωση, ο καλός Ντούσαν θα είχε χρόνο να φτιάξει μια καλή άμυνα δουλεύοντας με τους νεοφερμένους και ο Βραζιλιάνος θα προλάβαινε να μάθει την ομάδα του, την οποία τώρα δεν γνωρίζει.

Τι ματς θα δούμε; Οι δυσκολίες και των δύο δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για να περιμένει κάποιος καλό θέαμα, αλλά καμιά φορά ομάδες με πολλές αδυναμίες προσφέρουν και παιχνίδια με πολλά γκολ. Και το συναρπαστικό 4-4 (που αποκλείεται, πάντως, να ξαναδούμε) χάρη σε μεγάλα και ασυγχώρητα λάθη προέκυψε…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή