Πίσω από τις Κάμερες

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το φορτωμένο πρόγραμμα διαιτητών

Την περασμένη Κυριακή, με το που προσγειώθηκαν στο «Ελ. Βενιζέλος» οι Ευρωπαίοι προπονητές που παρακολουθούν το σεμινάριο που συνδιοργανώνει η ΟΥΕΦΑ με την ΕΠΟ και διεξάγεται από τη Δευτέρα στην Αθήνα, μετέβησαν στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν τον αγώνα ΠΑΟ – Αρη. Χθες, επισκέφθηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης και σήμερα, τελευταία ημέρα του συνεδρίου, θα μεταβούν και πάλι στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν το ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακού. Μόνο πρόβλεψη για να παρακολουθήσουν το προχθεσινό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών δεν υπήρξε στο κατά τα άλλα γεμάτο πρόγραμμα. Ισως επειδή παρ’ ότι καμιά φορά οι Ελληνες πολιτικοί χρησιμοποιούν ποδοσφαιρική φρασεολογία, ο αθλητισμός απουσιάζει από την προεκλογική ατζέντα τους, άρα η συζήτηση επαγγελματικά θα τους ήταν αδιάφορη.Μπλου.

Η επανάληψη είναι λάθος

Λάθη στο ποδόσφαιρο από τους διαιτητές πάντα γίνονταν και πάντα θα γίνονται. Το ζητούμενο είναι να μην είναι λάθη μονόπλευρα ούτε πολλά και επαναλαμβανόμενα. Γιατί αλλιώς είναι ένα λάθος σε τέσσερα παιχνίδια και αλλιώς τέσσερα μαζεμένα σε ένα ματς, συμπτωματικά όλα υπέρ της ίδιας ομάδας. Και το ίδιο να επαναλαμβάνεται στο επόμενο παιχνίδι και στο μεθεπόμενο… Αν ο Παναθηναϊκός μπει στο κλαμπ της… επανάληψης, τότε είναι άξιος της μοίρας του. Θα λούζεται αυτά που τόσα χρόνια κορόιδευε και πολεμούσε. Αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πει κανείς κάτι τέτοιο. Βαρύ για τον Αρη ένα τέτοιο λάθος στο 90΄, παραμένει όμως το πρώτο λάθος υπέρ του Παναθηναϊκού στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια. Η συνέχεια θα δείξει.Χρ. Κ.

Μακρύ σερί

Ούτε λίγο ούτε πολύ, 21 συνεχόμενα παιχνίδια είναι αήττητος στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός του Τεν Κάτε. Η τελευταία φορά που έχασε ήταν στις 24 Ιανουαρίου στο Παγκρήτιο, στις αρχές του β΄ γύρου του περασμένου πρωταθλήματος. Εκτοτε έχει μόνο 4 ισοπαλίες και σε όλα τα άλλα νίκες, συμπεριλαμβανομένων και των αγώνων των πλέι οφ. Αν συνεχίσει έτσι, θα είναι όντως το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.Χρ. Κ.

Ανθρώπινα τα λάθη

Εκανε λάθη ο Καζλάουσκας στην πρώτη δοκιμασία του στον πάγκο της εθνικής ομάδας μπάσκετ; Σαφέστατα, αλλά δεν ήταν «εγκληματικά». Και είναι πολύ διαφορετικό να κρίνεται κάθε προπονητής από το αποτέλεσμα της ομάδας του, τον στόχο που είχε και τους παίκτες που διέθετε, από το να «καταδικάζεται» πριν ακόμα η ομάδα του αγωνισθεί, γιατί έχει ήπιο χαρακτήρα και φαίνεται… αναλώσιμος στο μάτι κάποιων κριτών του.

Κι αν ήταν αναλώσιμος και δεν έπειθε με τη δουλειά του και τα λόγια του, οι πρώτοι που θα του είχαν τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια θα ήταν οι παίκτες του. Αυτό δεν σημαίνει ότι στην Πολωνία, οι διεθνείς έπαιξαν για τον Καζλάουσκας -με εξαίρεση τον Σοφοκλή- αλλά τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο την πρώτη συνεργασία τους με τον Λιθουανό.Γ. Β.

Αναγνώριση αξιών

Δύο πολύ όμορφες στιγμές στη «Σπόντκε Αρίνα» του Κατοβίτσε, όταν ολοκληρώθηκε η απονομή των μεταλλίων του Ευρωμπάσκετ. Η μία ήταν με τον Σχορτσιανίτη και τον Καζλάουσκας. Ο «Σόφο» άνοιξε την…. τεράστια αγκαλιά του κι έσφιξε τον Λιθουανό τεχνικό. Ηταν το «ευχαριστώ» του παίκτη για την ολική επαναφορά του στο μπάσκετ, με επισφράγισμα την απόδοσή του στον μικρό τελικό. Η δεύτερη σκηνή ήταν από τα αδέλφια Γκασόλ. Ο Μαρκ κράτησε την μπάλα του τελικού ως ενθύμιο και την έδωσε αμέσως στον Πάου, τον πολυτιμότερο παίκτη του πρωταθλήματος. Δικαιολογημένα, γιατί ο σέντερ των Λέικερς ήταν ο παίκτης – καταλύτης για να φτάσει η Ισπανία στην κορυφή της Ευρώπης, έστω και με καθυστέρηση δύο χρόνων. Γ. Β.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή