Στα «μαχαίρια» Ετό και Μπαρτσελόνα για 3 εκατ. ευρώ

Στα «μαχαίρια» Ετό και Μπαρτσελόνα για 3 εκατ. ευρώ

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα δικαστήρια απειλεί να σύρει τη Μπαρτσελόνα ο Σαμουέλ Ετό, διεκδικώντας 3 εκατομμύρια ευρώ από την πρώην ομάδα του. Ο Καμερουνέζος, που αποτέλεσε αντικείμενο ανταλλαγής μαζί με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς το καλοκαίρι μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ιντερ, απαιτεί από τους Καταλανούς το ποσό που αντιστοιχεί στο 15 τοις εκατό του ποσού που κατέβαλε για τη μεταγραφή η Ιντερ (20 εκατ. ευρώ).

Εφόσον δεν φτάσουν σε συμβιβασμό οι πλευρές του ποδοσφαιριστή και της πρωταθλήτριας Ευρώπης, τότε η υπόθεση θα πάει στα δικαστήρια. Ο Ετό βασίζει την απαίτησή του στον κανονισμό του συνδέσμου επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της Ισπανίας ότι κάθε παίκτης έχει δικαίωμα να ζητήσει το 15 τοις εκατό της μεταγραφής του σε άλλη ισπανική ομάδα.

Από την πλευρά της, η Μπαρτσελόνα ισχυρίζεται ότι δεν χρωστά ούτε λεπτό στον Ετό διότι ο κανονισμός αυτός αποτελεί μια συμφωνία μεταξύ των ισπανικών συλλόγων και διότι η πληρωμή αυτή είναι υποχρέωση του συλλόγου που αποκτά τον παίκτη.

Ωστόσο, σε αντίστοιχη περίπτωση τον Φεβρουάριο του 2008 ισπανικό δικαστήριο υποχρέωσε τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια να πληρώσει 2,1 εκατ. ευρώ στον ποδοσφαιριστή Αλμπερτ Λούκε, το 15 τοις εκατό δηλαδή του ποσού των 14 εκατ. ευρώ που πλήρωσε στην ομάδα της Γαλικίας η Νιουκάστλ, ώστε να αποκτήσει τον Ισπανό επιθετικό.

Η διαμάχη αυτή εκλαμβάνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι επίκειται σε λίγες εβδομάδες η επίσκεψη του Σαμουέλ Ετό με τη φανέλα της Ιντερ στο Καμπ Νου, που μέχρι χτες επρόκειτο να του δείξει ότι τον αγαπά ακόμη…

Ενας άλλος πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα, ο Ροναλντίνιο, διέψευσε χτες ότι σκοπεύει να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, όπως ανέφερε δημοσίευμα στη Βαρκελώνη την Κυριακή. Ο μέσος της Μίλαν εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι «το ποδόσφαιρο είναι και θα είναι για πάντα πηγή χαράς για μένα. Είμαι πολύ χαρούμενος που παίζω στη Μίλαν, όπως ήμουν ευχαριστημένος σε όλες τις άλλες πόλεις και ομάδες που έπαιξα πριν».

Ο «Ντίνιο» θύμισε ότι έχει συμβόλαιο με τους «ροσονέρι» έως το 2011 και ότι σκοπεύει να το τιμήσει και να προσπαθήσει με τους συμπαίκτες του να κατακτήσει όλους τους τίτλους. Ο Ροναλντίνιο αναμένεται απόψε να είναι βασικός στον αγώνα της Μίλαν με την Ουντινέζε για την εμβόλιμη αγωνιστική του Καμπιονάτο.

Πίσω στην Ισπανία, οι οπαδοί της Σεβίλλης πάγωσαν μαθαίνοντας τις τιμές που θα έχουν τα εισιτήρια του αγώνα της ομάδας τους με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Με το φτηνότερο εισιτήριο στην κάθε άλλο παρά ευτελή τιμή των 110 ευρώ και το ακριβότερο στα 300 ευρώ, οι άσοι της Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα είναι μόνο πανάκριβοι αλλά και ακριβοθώρητοι, τουλάχιστον για τους Σεβιγιάνους. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να φανεί πόσο ζωηρή θα είναι η κίνηση των εισιτηρίων, που τίθενται σε κυκλοφορία σήμερα για τον αγώνα που θα γίνει στις 3 ή 4 Οκτωβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή