«Απαραίτητα τα κίνητρα στους αθλητές»

«Απαραίτητα τα κίνητρα στους αθλητές»

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να επαναφέρει τα κίνητρα για τους αθλητές θα ζητήσει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή από την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Η μείωση των κινήτρων δημιούργησε προβλήματα στις ομοσπονδίες, οι οποίες με τη σειρά τους τα μετέφεραν στην ανώτερη αρχή του ελληνικού αθλητισμού. Ετσι, στο περιθώριο της βράβευσης των αθλητών που διακρίθηκαν στους Μεσογειακούς Αγώνες και στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας, ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, έκανε σαφές ότι μοναδικός στόχος της Επιτροπής είναι η πρόοδος του αθλητισμού μας και θα τη διεκδικήσει με όλους τους δυνατούς τρόπους.

«Οταν αναλάβαμε τη διοίκηση της ΕΟΕ, αναγγείλαμε μια τετραετία σκληρής δουλειάς για το καλό του ελληνικού αθλητισμού. Μια τετραετία στο πλευρό των αθλητών μας, για να επιτύχουμε τον κοινό στόχο. «Καθαρό» αθλητισμό, αθλητισμό υψηλού επιπέδου με οικονομική και επιστημονική υποστήριξη για τους αθλητές μας, που με τη σειρά τους θα μας κάνουν υπερήφανους, τιμώντας τα ελληνικά χρώματα. Δεν μείναμε μόνο σε εξαγγελίες. Ηδη έχουν μοιρασθεί οκτώ εκατομμύρια ευρώ στις ομοσπονδίες, ενώ μετά τις εκλογές θα γίνουν νέες συζητήσεις με την πολιτεία για το θέμα των προνομίων», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος.

Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής βράβευσε τους αθλητές και τις αθλήτριες που διακρίθηκαν στις διοργανώσεις που ήταν υπεύθυνη για τη συγκρότηση της αποστολής. Η Ελλάδα κατέκτησε 65 μετάλλια στους Μεσογειακούς του Ιουνίου και 4 στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ του Ιουλίου. «Στην Πεσκάρα δεν στείλαμε τουρίστες, αλλά μια αθλητική αποστολή διψασμένη για μετάλλια και διακρίσεις. Νέα παιδιά, που ζουν και αναπνέουν για να γίνονται κάθε μέρα και καλύτεροι στον τομέα τους. Η Ελλάδα τίμησε και φέτος τον θεσμό των Μεσογειακών Αγώνων, που η ίδια καλείται, σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια, το 2013, να αναβαθμίσει στον Βόλο και στη Λάρισα», τόνισε, χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της ΕΟΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή